Kazablanka’da ikili iş görüşmeleri yapıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) bebe – çocuk konfeksiyonu sektöründe hayata geçirdiği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (UR-GE) kapsamında 120 kişilik heyet, Fas’ın ticaret ve sanayi merkezi Kazablanka’da ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursalı bebe- çocuk konfeksiyonu üreticileri büyüme yolculuklarını emin adımlarla sürdürüyor. Sektörde Ticaret Bakanlığı ile birlikte BTSO liderliğinde gerçekleştirilen UR-GE projeleriyle dünya pazarlarına açılan üreticiler, Afrika kıtası ile Avrupa arasındaki jeopolitik konumuyla stratejik öneme sahip Fas pazarına odaklandı. Bebe – çocuk konfeksiyonu üreticileri, Rusya, İran, Sırbistan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın ardından Fas’ta ikinci kez yurt dışı etkinliği gerçekleştirdi.

Bursa firmaları Kazablanka’da ilk olarak ‘Fas İle İş Yapma Fırsatları’ konulu toplantıya katıldı. Toplantıya Türkiye’nin Kazablanka Ticaret Başmüşaviri Mehmet Elbir de eşlik etti. Başmüşavir Elbir, Fas ekonomisinde İspanyolların ve Fransızların oldukça etkili olduklarını belirterek, “BTSO gibi öncü kuruluşların hedef odaklı çalışmalarıyla Türkiye’nin de bu pazardan önemli pay alacağına inanıyorum” dedi. Bursalı üreticilerin ikinci adresi ise kentin toplancı pazarları Garaj ve Allal bölgeleri oldu. Kafile başkanlığını BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit’in yaptığı organizasyon kapsamında UR-GE üyeleri, pazarda yer alan ürünleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Kazablanka programının üçüncü gününde ise ikili iş görüşmeleri (B2B) yapıldı. 60 firmanın özel stantlarında ürünlerini sergilediği organizasyona Faslı şirketler büyük ilgi gösterdi. İkili iş görüşmelerinin gerçekleştirildiği Grand Mogador Otel’i Türkiye’nin Fas Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan da ziyaret etti.

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve BTSO Dış Ticaret Konsey Başkanlığı görevini yürüten Murat Bayizit, Türkiye ile Fas’ın tarihi ve kültürel bağlarının 600 yıllık bir geçmişe dayandığını, ancak iki ülke arasındaki ticaretin arzu ettikleri seviyenin altında olduğunu vurguladı. İlk etapta Bursa ile Fas arasında 130 milyon dolar seviyesinde bulunan ticaret hacmini yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Bayizit, bu kapsamda bebe – çocuk konfeksiyonu üreticilerinin çalışmalarının önemine işaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir