Kimya UR-GE üyeleri Rusya pazarına odaklandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde yürütülen Kimya UR-GE Projesi’nin yeni rotası 150 milyon nüfuslu Rusya oldu. Sektör temsilcileri, başkent Moskova’da gerçekleştirilen B2B organizasyonunda yeni işbirlikleri için Rus iş insanlarıyla aynı masada buluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Türkiye’de aynı anda en fazla UR-GE Projesi yürüten kurumu olan BTSO, Kimya Ur-Ge Projesi kapsamında Moskova’ya ihracat seferi gerçekleştirdi. Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürütülen UR-GE Projesi kapsamında daha önce Güney Afrika, Kenya, Romanya, İran ve Bulgaristan’a çıkarma yapan sektör temsilcilerinin yeni durağı Moskova oldu. Sektör temsilcileri, B2B organizasyonunda Rusya iş insanları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Aralık ayında Bursa’da yapılacak alım heyeti programı öncesinde düzenlenen organizasyon, firmaların yeni iş bağlantıları kurmasına da büyük destek sağladı.

“İhracat deneyimi artıyor”

Kimya Sektör Konsey Başkanı İlker Duran, kimya sektöründe Bursa’nın ciddi bir potansiyel taşıdığını söyledi. UR-GE projelerinin firmaların ihracat yolculuğuna rehberlik ettiğini ifade eden İlker Duran, “Odamızın önderliğinde sektör temsilcilerimiz yurt dışı pazar kabiliyetlerini güçlendirmenin yanı sıra danışmanlık ve eğitim çalışmalarından da faydalanıyor. Firmalarımızın talepleri doğrultusunda güzel bir yol haritası belirledik. Bu programlarda birçok firmamız sıcak satış da gerçekleştirdi. Odamızın öncülüğünde dış ticaretini artıran firmalarımız, ülkemizin ihracat açılımına omuz vermeye devam edecek” dedi.

“Ekonomik ilişkiler güçleniyor”

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de B2B programına katılan Bursalı firmaları ziyaret etti. BTSO’yu başarılı organizasyondan dolayı kutlayan Diriöz, Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin yanı sıra ekonomik ilişkilerin de gün geçtikte güçlendiğini ifade etti. Diriöz, şöyle konuştu: “Öncelikle ihracatçılarımızı ve üreticilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Ülkemizin kalkınmasının ve gelişmesinin en önemli boyutlardan birisi ihracattır. BTSO’nun organizasyonu isabetli bir dönemde gerçekleşti. B2B görüşmeleri sayesinde yeni iş bağlantılarının kurulacağına inanıyorum.”

Ayrıca Rusya programı kapsamında Kimya Ur-Ge üyeleri, Moskova’da faaliyet gösteren Leto Trade, Urves ile Moskraski firmalarını da ziyaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir