Konya'da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

T.C. Ekonomi Bakanlığı, TOBB ve TIM Koordinasyonu, OAİB, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası, Konya Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliği ve Konya Ticaret Odası ev sahipliğinde “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği seminerde Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracat yapan ve yapacak olan firmalara devlet desteklerinin neler olduğu anlatıldı.
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracat Geliştirme Uzmanı Gözde İnaneri, yurtdışında marka ve tanıtım desteklerine değinirken, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ayhan Bozkurt, pazar araştırma devlet destekleri ve e- ticaret sitelerine üyelikler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Ekonomi Bakanlığı web sitesinde yer alan onaylı B2B sitelerine % 70 devlet desteğinin sağlandığını söyleyen Bozkurt, danışmanlık desteği ve rapor destekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracat Geliştirme Uzmanı Ayper Sönmez, ülke masaları ve Mısır pazarı örneğiyle ihracat yapanlara ve yapacaklara önerilerde bulundu. Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Talat Kaya, ülkelerde karşılaşılan pazara giriş engelleri ve çözüm yollarıyla yurtdışı pazarını hedef seçmiş katılımcılara yol gösterdi.

Son olarak KOSGEB Konya Hizmet Merkez Müdürü İsmail Özdemir'in KOSGEB tarafından sağlanan ihracat desteklerini anlatmasıyla seminer son buldu.

http://www.turkishexporter.net/

Bu konularda ilginizi çekebilir