Kürk giyim ihracatı azaldı

Kürk giyim ihracatı geçen yılın ocak-şubat dönemine göre yüzde 18,2 azalırken, en fazla dış satım yapılan ülke Rusya oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Ocak-şubat aylarında kürk giyimindeki ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,2 azalışla 10,9 milyon dolara düşüren deri sektörü, en fazla dış satımı Rusya'ya gerçekleştirdi. 

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) verilerine göre, yılın ilk iki ayında "kürk giyim" sektöründeki ihracatçı firmaların performansı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,2 düşüşle 10,9 milyon dolar oldu. 

Deri ve deri mamulleri ihracatının yüzde 4,1'ini karşılayan sektörde, bu oran geçen yılın aynı döneminde yüzde 5,4 olarak kayıtlara geçti. 

Sektör, ihracatının yüzde 57'sine denk gelen 6 milyon 201 bin dolarlık satışı Rusya'ya yaptı. 

Fransa'ya 967 bin dolar, Almanya'ya 770 bin dolar dış satım gerçekleştirildi, Avustralya'ya geçen yılın ocak-şubat aylarında 104 bin dolar ihracat gerçekleştiren sektör, bu yılın aynı döneminde satışını yüzde 268 artışla 382 bin dolara yükseltti. 

İşlenmiş kürk ihracatı yüzde 13 arttı

Bu yılın ilk iki ayında "işlenmiş kürk" ihracatı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,4 azalışla 8 milyon 342 bin dolara düştü. Bu sektörde en fazla ihracat, 2 milyon 20 bin dolarla Çin'e yapıldı. 

"Ham kürk" ihracatı, 37 bin dolar olurken, bu sektörde en fazla ihracat 21 bin dolarla Hong Kong'a gerçekleştirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir