Kuveyt çikolata üretim hattı ithal edecek

Türkiye'den çikolata üretim hattı ithal edecek olan Kuveytli firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt, dünyanın 38. büyük ihracatçısı  olup; dünya ihracatındaki payı yüzde 0,5’dir. Kuveyt’in ihraç gelirleri tamamıyla petrol kazançları tarafından belirlenmektedir. İhracatının yüzde 70’ ini ham petrol, yüzde 3,7’sini doğalgaz oluşturmaktadır. Çin, Hindistan, BAE, Suudi Arabistan ve Irak önemli ihraç pazarlarıdır. Kuveyt’ in ihracatında Türkiye 7. sırada, payı binde 2’ dir.

Kuveyt dünya ithalatının, yüzde 0,2’ni gerçekleştirmekte olup; dünya ithalatında 31,4 milyar dolar ile 65.ci sırada yer almaktadır. İthalatını başlıca ABD, Çin, Almanya, BAE ve Japonya’dan gerçekleştirmektedir. Kuveyt’in ithalatında Türkiye 15. sırada, payı yüzde 1,8’ dir.

İthalatının ise yüzde 41’ ini tüketim ürünleri, yüzde 34’ ünü ara mallar, yüzde 25’ ini nihai ürünler ağırlıklıdır. Kuveyt petrollerinin büyük çoğunluğu üç Asya ülkesine, Japonya, Güney Kore ve Singapur’a ihraç edilmektedir. ABD ise Kuveyt’in ihracatında önemli başka bir ülkedir.

Türkiye'den çikolata üretim hattı ithal edecek olan Kuveytli firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325016_want-a-quote-for-biscuit-production-line-for-kuwait

Bu konularda ilginizi çekebilir