Kuveyt, Türk kirazına talip

Yaş sebze-meyve çeşitleri ve kiraz ithal etmek istediklerini beyan eden Kuveytli firma Türkiye’den C&F fiyat teklifleri talep ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt dünya ithalatında 31,4 milyar dolar ile 65.ci sırada yer almaktadır. İthalatını başlıca ABD, Çin, Almanya, BAE ve Japonya’dan gerçekleştirmektedir. Kuveyt’in ithalatında Türkiye 15. sırada, payı yüzde 1,8’dir.

Kuveyt’te her çeşit ürünü doğrudan ithal ederek çeşitli dağıtım kanallarına pazarlayan bir çok aracı firma olduğu gibi, gıda, tekstil gibi genel tüketim ürünlerinin hem ithalatını hem de satışını gerçekleştiren büyük zincir marketler de bulunmaktadır.

İhracatın geliştirilmesi amacıyla ithalatçı firma adreslerinin alınması yoluyla yapılan yazışmalar pratikte yeterli sonuç vermemekte, bunun yanında etkili bir pazarlama çalışması yapılmasının gerekli olduğu düşünülmektedir. Öte yandan, büyük süpermarketlerle anlaşma yapılabilmesi ve iyi bir acenta bulunabilmesi kalıcı bir pazar açısından önemlidir.

Kuveytli ithalatçıların belirlemiş oldukları kar marjından fedakarlık etmeye yanaşmadıkları ve kar marjlarını düşürmek yerine, ithalat yaptıkları ülke veya firmaları değiştirmeyi tercih ettikleri hususu fiyat belirlenirken gözönünde bulundurulmalıdır.

Kuveyt’te tarım ürünleri ticareti yapan ülkenin en büyük taze ürün ithalatçısı konumunda olan bir firma Türkiye’den yaş sebze meyve çeşitleri ve kiraz ithal etmek istediklerini beyanla ilgilenen firmalardan C&F fiyat teklifleri talep etmektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

We have the pleasure to have you in our portfolio as a business partner and we’ll be contacting you soon for more details.
We will appreciate getting latest prices for fresh fruits, vegetables and cherries from Turkey (C & F prices to Kuwait Airport) for our review at regular intervals.
Also shall highly appreciate if you can send us seasonal calendar as well for your quoted items.
Also let us know whether you will be visiting any fresh food/trade shows so we can meet there.

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/335560_fresh-fruits-import-inquiry-from-kuwait

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir