Kuveyt'ten pirinç, alüminyum ve bakır malzeme talebi

Kuveyt'te metal, maden ve yenilenebilir enerji konularında faaliyetleri olan firma, Türkiye'den pirinç, alüminyum, bakır malzemeler ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt  Arabistan Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan bir ülkedir.  Kuzeyde Irak ve güneyde Suudi Arabistan ile komşudur.

Kuveyt ekonomisi petrole dayanmaktadır. GSYİH’nın yaklaşık yüzde 50’si ve ihracat gelirlerinin yaklaşık  yüzde 95’i petrolden kaynaklanmaktadır. GSYİH’nın yaklaşık yüzde 4,8’ine tekabül eden imalat sanayi ise hidrokarbona dayalı rafineri ve petro kimya endüstrisinden oluşmaktadır.

Önceki yıllarda, petrol fiyatlarında yaşanan artışlar, Kuveyt’e önemli ölçüde likidite sağlamış, bu da ülkenin yeniden inşa ve yapılanma dönemine girmesine imkan vermiştir. Bu durum istihdamın son on yılın en yüksek rakamlarına ulaşmasına ve zaten yüksek olan tüketim harcamalarının artmasına da yol açmıştır.

Kuveyt, dünyanın 38. büyük ihracatçısı  olup; dünya ihracatındaki payı yüzde 0,5’dir. Kuveyt’in ihraç gelirleri tamamıyla petrol kazançları tarafından belirlenmektedir. İhracatının yüzde 70’ni ham petrol, yüzde 3,7’sini doğalgaz oluşturmaktadır. Çin, Hindistan, BAE, Suudi Arabistan ve Irak önemli ihraç pazarlarıdır. Kuveyt’in ihracatında Türkiye 7. sırada, payı binde 2’dir.

Kuveyt dünya ithalatının, yüzde 0,2’ni gerçekleştirmekte olup; dünya ithalatında 31,4 milyar dolar ile 65.ci sırada yer almaktadır. İthalatını başlıca ABD, Çin, Almanya, BAE ve Japonya’dan gerçekleştirmektedir. Kuveyt’in ithalatında Türkiye 15. sırada, payı yüzde 1,8’dir.

İthalatının ise yüzde 41’ni tüketim ürünleri, yüzde 34’nü ara mallar, yüzde 25’ni nihai ürünler ağırlıklıdır. Kuveyt petrollerinin büyük çoğunluğu üç Asya ülkesine, Japonya, Güney Kore ve Singapur’a ihraç edilmektedir. ABD ise Kuveyt’in ihracatında önemli başka bir ülkedir.

Kuveyt'te metal, maden ve yenilenebilir enerji konularında faaliyetleri olan firma, Türkiye'den pirinç, alüminyum, bakır malzemeler ithal etmek istediklerini beyan etmiştir. Firmayla iletişime geçmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323875_brass-aluminium-copper-materials-buy-inquiry-from-kuwait

Bu konularda ilginizi çekebilir