Malta HORECA sektörü için tedarikçi arıyor

Malta’da bir firma, züccaciye, mutfak gereçleri, yemek takımları, tekstilleri vb ihtiyaç olacak malzemelerin temini konusunda Türkiye’den tedarikçiler arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Malta’da mukim HORECA sektörüne mal tedariği yapan bir toptancı firma, oteller için züccaciye, mutfak gereçleri, yemek takımları, tekstilleri, üniformalar vb ihtiyaç olacak malzemelerin temini konusunda Türkiye’den düzenli çalışabileceği tedarikçiler aramaktadır.

Avrupa Birliği üyesi bir ülke olarak Almanya, diğer üye ülkeler gibi Ortak Ticaret Politikasının en önemli aracını teşkil eden Ortak Gümrük Tarifesini (OGT) uygulamaktadır. Diğer yandan, 1 Ocak 1996 tarihinde Gümrük Birliği’nin yürürlüğe konulmasıyla, Türkiye ile Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında sanayi ürünleri ticaretinde gümrük vergileri sıfırlanmış ve Türkiye üçüncü ülkelere karşı Ortak Gümrük Tarifesi uygulamaya başlamıştır.

Malta’da her türlü vergilenebilir mal, hizmet ve ithalatta alınan standart KDV oranı %18’dir. Azaltılmış vergi oranı %7 (otel ve konaklama), ve %5 (elektrik, şekerli mamuller, medikal aksesuarlar ve basılı materyaller- kitap, gazete ve dergi, engelliler ve sanat eserlerinin özel kullanımı için olan öğeler, antika ve koleksiyon öğeleri, bisiklet, ayakkabı ve diğer deri eşyaların ufak tamiri, giyim ve ev tekstili- onarma ve değişiklik dahil, genç, yaşlı, hasta veya engellilerin evde bakım hizmeti)’d ir.

%0 oran (girdi KDV muafiyeti) ihraç malları, deniz ve hava taşıtları temini ve ilgili işlemler, altın, catering (yiyecek-içecek servisi) hariç gıda, ilaç, uluslararası taşıma hizmetleri ve uluslararası mal trafiği ile ilgili malzemelere uygulanmaktadır. Taşınmaz malların devri ve kiralanması (bazı muafiyetlere tabi), sigorta ve bazı bankacılık işlemleri, kültürel ve dini hizmetler, kar amacı gütmeyen organizasyonlar tarafından verilen hizmetler, piyango ve kumar, posta hizmetleri, belirli sağlık ve eğitim hizmetleri, kamu radyo ve televizyon yayıncılığı ve kamu kurumu tarafından sağlanan su temini gibi belirli işlemler (giriş KDV indirim hakkı olmaksızın) hariç tutulmuştur.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear Sirs
We are importers and distributors of all kinds of products related to the hospitality industry such as:
Glassware, Plastics, S/steel ware, Cutlery, electric kitchen appliances, hotel linen, unfiorms, porcelain, bakeware

http://turkishexporter.net/en/Leads/343217_cookware-for-hotels-and-restaurants-asked-in-malta

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir