Malta, Türkiye'den otel buzdolabı talep ediyor

Malta'da otelcilik endüstrisine malzeme temini yapan firma, Türkiye'den otel buzdolapları, mutfak ekipmanları konusunda talepte bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Malta Cumhuriyeti Akdeniz’in ortasında bulunan ve 5 adadan oluşan (Malta, Gozo, Comino, Cominotto ve Filfla)  bir adalar topluluğudur. Malta 316 kilometre karelik yüz ölçümü ile dünyanın en küçük ülkelerinden birisidir. Bunun yanında Malta kilometrekareye düşen kişi sayısına göre dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisidir. Malta dünyanın en önemli turist destinasyonlarından birisidir. UNESCO’nun Dünya Mirası Sit alanı olarak belirlediği 9 yer Malta’da bulunmaktadır.

Malta’nın ithalatında başlıca ürünler toplam ithalat içindeki paylarına göre petrol yağları ve bitümenli minerallerden elde edilen yağlar, elektronik entegre devreler ve yatlar ve diğer eğlence ve spor tekneleri, kürekli kayıklar ve kanolardır.

Malta Akdeniz’deki önemli aktarma merkezlerinden birisidir. Bu durum ülkenin ihracat rakamlarında da kendini göstermektedir. Malta, ihracatının önemli bir kısmını (%13,8) gemi mağazaları ve ambarlara gerçekleştirmektedir. Malta’nın ihracatında önde gelen ülkelerin arasında Hong Kong, Singapur, Çin ve Japonya gibi ülkelerin varlığı da göze çarpmaktadır. Bunun sebebi Malta ekonomisinde yarı iletkenler üretiminin oldukça önemli olmasıdır. Malta’nın bu ülkelere ihracatının önemli bir kısmını yarı iletkenler oluşturmaktadır. Türkiye Malta’nın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında 26. sırada yer almaktadır. Türkiye Malta’nın en çok ithalat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında  ise 6. sırada yer almaktadır.

Dünyanın en önemli turistik merkezleri  arasında yer alan Malta'da, otelcilik endüstrisi geniş bir alana sahiptir. 

Malta'da otelcilik endüstrisine malzeme temini yapan Maltalı firma, Türkiye'den otel buzdolapları, mutfak ekipmanları konusunda talepte bulunmuştur. Türkiye'den düzenli olarak malzeme temininde bulunabileceği tedarikçiler ile iletişime geçmek isteyen firmayla, aşağıdaki linkten iletişim kurabilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/322729_import-hotel-type-refrigerators-inquiry-from-malta

Bu konularda ilginizi çekebilir