Mozambik’te sütler Türk malı tesislerde işlenecek

Mozambikli firma günlük 60 bin litre kapasiteli inek sütü işleme ve süt ürünleri imalat hattı için anahtar teslim fiyat teklifi talep ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mozambik’te mukim bir firma günlük 60 bin litre inek sütü işleme kapasiteli süt işleme ve süt ürünleri (kutu süt, peynir, yoğurt, tereyağı, krema) imalat hattı kurmayı planladıklarını, bununla ilgili olarak anahtar teslim fiyat teklifi talep ettiklerini beyan etmiştir.

Mozambik ekonomisi son yıllarda Sahraaltı Afrika’da en hızlı büyüme gösteren petrol-dışı ekonomidir. Mozambik bürokrasinin bol olduğu ve gümrüklerde gecikmelerin yaşandığı bir ülkedir. Bununla birlikte yatırım ortamı iyileştirilmeye çalışılmakta ve bilhassa büyük yatırımlarda kolaylıklar sağlanmaktadır. Mozambik son yıllarda doğrudan yabancı yatırımların yöneldiği önemli ülkelerden birisidir.

Mozambik, Afrika kıtasında 25. büyük ekonomidir, 2009-2013 döneminde ortalama %7 oranında büyümüştür. Özellikle son dönemlerde bulunan doğal gaz rezervleri ile birlikte ülkenin büyümeye devam edeceği öngörülmekte olup, orta ve uzun vadede ülkenin büyük atılımlar göstereceği tahmin edilmektedir.

Ülke GSYİH’sının %28,7’sini tarım oluşturmaktadır. Özellikle ülkenin verimli kuzey bölgelerinde tarım potansiyeli yüksektir. Önemli tarımsal ürünler şeker, kurutulmuş hindistancevizi, kaju, çay ve tütündür. Kabuklu deniz hayvanları tütünden sonra en fazla ihracatı gerçekleştirilen ikinci tarım/gıda ürünüdür.

Sanayi sektörü ülke GSYİH’sının %24,9’unu oluşturmaktadır. Ülkedeki en büyük yabancı yatırımı olan Mozal alüminyum tesislerinin genişlemesinin (860 milyon dolar tutarında) etkisiyle imalat sektörü büyümektedir. 2013 yılında ülke ihracatının %26’sını alüminyum çubuk ve profiller oluşturmuştur.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

My name is Isaac and i work for ***** Ltd in Maputo, Mozambique.
We are looking for a complete milk processing plant to be installed in Tanzania, Dar es salaam.
1. We will use cows milk
2. Daily raw milk quantity 60.000Litres
3. Products UHT whole milk/skimmed milk/flovoured milk, Yorgurt, cheese, butter, cream
4. Packaging brick shape asceptic carton, pillow shape asceptic carto, plasctic bottles, plastic boxes for butter/cream
Can you quote us? Our port is Dar es salaam, Tanzania. Tell us the total area needed and the time needed to built the plant and have it to work.
Include 1 technician to work with us for the first year.
Thank you

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/339394_milk-processing-plant-offer-request-from-mozambique

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir