Narenciye ihracatçısı yeni pazar arayışında

Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), narenciye ihracatını artırmak ve yeni pazarlar yaratmak amacıyla son bir ayda 5 ülkede tanıtım faaliyetlerinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), uluslararası medya kuruluşu Global Connection (GC) ile birlikte yürüttüğü tanıtım çalışmaları kapsamında son bir ayda Rusya, Polonya, BAE, Romanya ve Kazakistan'da çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdi.

Sürdürülen faaliyetlere ilişkin bilgi veren NTG Başkanı Ali Kavak, bu ülkelerle ticaret hacminin çok yüksek noktalara taşınması için yeterli potansiyelin olduğunu ifade etti. 

Narenciye ihracatının yükselen bir trend yakaladığını belirten Kavak, diğer ülkelerde de tanıtıma ağırlık vereceklerini söyledi. Bu amaçla bu yılın ilk aylarında Suudi Arabistan’ın Cidde kentine ve en büyük pazar olan Moskova’ya tanıtım amaçlı ziyaretler gerçekleştireceklerini belirtti.

Türkiye üretimde dünya 9'uncusu

NTG Başkanı Ali Kavak’ın verdiği bilgiye göre yaş meyve sebze üretiminde dünyada 5., narenciye üretiminde dünyada 9. sırada yer alan Türkiye narenciye alanında yaklaşık bir milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektörünün toplam ihracatının yüzde 36’sını mandalina, yüzde 35’ini limon, yüzde 20’sini portakal, yüzde 9’unu da greyfurt oluşturuyor.

Üretim kalitesi artırıldı

Üretici ve ihracatçılar olarak üretim metotları ve teknolojilerinde insan ve çevre sağlığı odaklı hareket ederek ürün kalitesini artırdıklarını ifade eden diyen Kavak, “Sağlığa ve teknolojiye yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başladığımızı, ürünlerimizin beğeniyle tüketildiğini görmekten mutluyuz. Kendi halkımız ile birlikte tüm dünya halklarının sağlığını çok önemsiyoruz. Son 15 yıl içerisinde Türkiye’de tarımın yeniden yapılandırılması noktasında bir devrim yaşandı” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir