Nepalli firma toptan ofis mobilyaları ithal edecek

Nepalli bir firma ofis mobilyaları konusunda Türk firmalardan katalog ve fiyat teklifi talep ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genel olarak ithalat tarifeleri ürün bedeli üzerinden oran tayin etme (ad valorem) esasına göre uygulanmaktadır. Nepal ürün sınıflandırmasında Armonize Sistem (HS) kullanmaktadır. Gümrük vergisi %0 ile %80 arasında olabilmektedir. Canlı hayvanlar, balık ve çoğu temel ürün gümrük vergisinden muaf tutulmaktadır. Makinalar veya temel ihtiyaçlarla ilgili mallar üzerine de %5 oranında gümrük vergisi uygulanmaktadır. Sigara gibi sağlığa sağığa zararlı ürünlerde gümrük vergisi %80 oranındadır. Likörler %40 oranında gümrük vergisine tabiidir. Gümrük vergileri genelde maliyet, sigorta ve CIF bedeli üzerinden hesaplanmaktadır. İthal edilen mallarda %13 oranında katma değer vergisi ve %1.5 oranında yerel kalkınma vergisi sözkonusudur. Her ikisi de CIF+gümrük vergisi değeri üzerine uygulanmaktadır. Güney Asya Bölgesel Kalkınma İşbirliği (SAARC) ülkelerinden (üyeleri Nepal, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Bütan, Sri Lanka, Maldivler) ve Tibet Özerk Bölgesi’nden yapılan ithalatta %10 ile %5 arasında gümrük vergisi oranı indirimi bulunmaktadır.

Yerel acentalar genelde komisyon esasına dayalı olarak ihracatçının satış temsilcisi olarak çalışmaktadır. Komisyon oranı, sunulan ürün veya hizmetin niteliğine bağlı olarak satış fiyatının %5-15’i arasında değişmektedir.

Nepal pazarına ihracat yapıldığında Nepalli ortağın finansal durumu, satış kapasitesi, kamu ve özel organisyonlar ile olan yakın teması dikkate alınmalıdır. Yüksek volümlü ve/veya yüksek değerli ürün ve hizmet satmaya arzulu yabancı firmalar promosyon pazarlamasına yatırım yapmaktansa bilinen talebi karşılamak için alıcılarla doğrudan muhatap olmayı tercih etmektedir. Spesifik ambalaj kuralları mevcut olmayıp, çoğu üründe satış ve etiket amaçlı İngilizce dili kullanılmaktadır.

Nepalli bir firma ofis mobilyaları konusunda Türk firmalardan katalog ve fiyat teklifi talep etmektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear Supplier,
We are a company based in Kathmandu, Nepal.
We are looking for office furnitures to import from Turkey.
So, we kindly request you to send us the catalog of yours company.
If everything goes well, we would like to make a long term association with your company and do business.
Regards,

http://turkishexporter.net/en/Leads/342726_office-furniture-products-import-inquiry-from-nepal

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir