Özbekistan'ın Türkiye’den talebi var

Türkiye’den, hamur mayası üretimi gerçekleştirmek için gerekli tüm hat ekipmanları için kurulum dahil ithal talebinde bulunan Özbekistanlı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özbekistan, Orta Asya'da yer almaktadır. Özbekistan, (Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Türkiye ve Türkmenistan ile birlikte) günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biri olup TÜRKSOY' un üyesidir.

İhracat yaptığı ülkelerin başlıcaları; Çin, İsviçre, Kazakistan, Rusya, Türkiye, Fransa, Ukrayna, Almanya, Japonya ve İtalya' dır.

İthalat gerçekleştirdiği ülkeler ise; Rusya, Çin, G. Kore, Kazakistan, Almanya, Türkiye, Ukrayna, ABD, İtalya, Hindistan' dır. 

Türkiye Özbekistan arası ticaret hacmi yıllar itibarıyla istikrarlı biçimde artış kaydetmektedir. 2000’li yılların başında 168,4 milyon dolar seviyelerinde olan dış ticaret hacmimiz 1,3 milyar dolar seviyesini aşmış durumdadır.

Türkiye’nin Özbekistan’a ihracatında başlıca ürünleri; Hijyenik havlular ve tamponlar, bebek bezleri ve benzeri hijyenik eşyalar, tedavide veya korunmada kullanılmak üzere hazırlanan ilaçlar (dozlandırılmış), römorklar ve yarı römorklar; hareket ettirici tertibatı bulunmayan diğer taşıtlar; bunların aksam plastikten diğer plakaları, levhalar, yapraklar, filmler, folyeler ve şeritler, plastikten hortumlar, borular ve bağlantı elemanları (manşon, nipel, dirsek, flanşlar, vb.), dokuma iplikleri oluşturmaktadır.

Türkiye’nin Özbekistan’dan ithalatında başlıca ürünleri ise; Rafine edilmiş bakır ve bakır alaşımları (ham), bakır teller, pamuk ipliği, işlenmemiş çinko, petrol yağları ve bitümenli minerallerden elde edilen yağlar, azotlu mineral veya kimyasal gübreler, geçici olarak konserve edilmiş sebzeler oluşturmaktadır.

Türkiye’den, hamur mayası üretimi gerçekleştirmek için gerekli tüm hat ekipmanları için kurulum dahil ithal talebinde bulunan Özbekistanlı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323397_inquiry-for-yeast-producing-equipment-from-uzbekistan 

Bu konularda ilginizi çekebilir