Polonya demir döküm parçaları ithal edecek

Türkiye'den kaloriferlerde kullanmak üzere demir döküm parçaları satın alabileceği üreticiler arayan Polonyalı firma, üreticilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Polonya yeraltı kaynakları bakımından zengin bir ülkedir. Taşkömürü, kükürt, çinko, kurşun,linyit, kayatuzu, doğal gaz ve bakır yataklarına sahiptir. Petrol ve demir gereksinimini büyük ölçüde dış ülkelerden sağlayan Polonya, gelişkin bir sanayi ülkesidir. Demir-çelik, makine, ulaşım araçları, kimyasal maddeler, pamuklu dokuma, kağıt, metal ürünler ve elektrikli ev aygıtları üretilir. Ormanlardan elde edilen yumuşak odunlu kereste dış ülkelere ihraç edilir. Balıkçılık da ülke ekonomisine büyük katkı sağlar. Topraklarının yarıya yakını ekime elverişli olan Polonya'da patates, şekerpancarı, çavdar, buğday, arpa üretilir; domuz ve sığır yetiştirilir.

Almanya, Polonya’nın en önemli ticari ortağıdır. Almanya, Polonya ihracatının %26’sını, ithalatının ise %27’sini elinde tutmaktadır.

Türkiye, Polonya için ekonomik açıdan önemli bir ülkedir. Polonya, Türkiye için stratejik bir ortak statüsünde değildir. Ancak siyasi ve ekonomik istişareler ve dönüşümlü olarak Ankara ve Varşova’da gerçekleştirilen, Polonya–Türkiye Ekonomi Bakanları toplantıları ile Türkiye-Polonya ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine önem verilmektedir.

Türkiye'den kaloriferlerde kullanmak üzere demir döküm parçaları satın alabileceği üreticiler arayan Polonyalı firma, üreticilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşaığıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325541_cast-iron-boiler-parts-need-to-import-to-poland

Bu konularda ilginizi çekebilir