Şeker ihracatında yeni dönem

Şeker Kurumu'nun ihracata ilişkin yeni düzenlemesi yürürlüğe girdi. Buna göre; C şekeri karşılığı kristal şeker artık sıvı olarak da satılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İmalatçı ve ihracatçıların ödenek miktarına konu olan C şekeri (A ve B kotaları dışında üretilen ve yurt içinde pazarlanamayan şeker) karşılığı kristal şeker, sıvı olarak da satılabilecek.

Şeker Kurumunun, "İmalatçı-İhracatçıların, Şekerli Mamul İhracatı Karşılığında C Şekeri Taleplerinin Karşılanması Şartları ve Uygulama Esaslarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, imalatçı ve ihracatçıların ödenek miktarına konu olan C şekeri karşılığı kristal şeker, sıvı olarak da satılabilecek. Ancak sıvı olarak satış yapılması halinde, faturada sıvı şekerin kristal şeker miktarı karşılığı da belirtilecek.

Söz konusu tebliğ ile "İmalatçı ve ihracatçılar, ihracatçı birliklerine tescil tarihinden itibaren 1 yılı geçmiş olan beyannameler için, tebliğin yayım tarihinden itibaren 6 ay süre içinde hak ediş belgesi düzenlenmesi talebinde bulunabilirler" geçici maddesi de yürürlükten kaldırıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir