Seramik sektörüne Slovakya'dan talep

Türkiye'den seramik banyo ve tuvalet ürünleri konusunda tedarikçilerle iletişime geçmek isteyen Slovakyalı firma, uzun süreli işbirliği kuracak çözüm ortakları arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu topraklarında 8000 yıl önce başlayan seramik üretim geleneği, 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren sanayi boyutuna taşınmış, Türk seramik kaplama malzemeleri sektörü özellikle 1990 yılından sonra yaptığı yatırımlar ile bugün dünya seramik karo üretiminde söz sahibi olmayı başarmıştır. Türkiye 220 milyon metrekareyi aşan üretimi ile dünyanın altıncı, Avrupa’nın ise üçüncü büyük seramik karo üreticisidir.

İhracatta da aynı başarıyı yakalayan Türkiye, Avrupa'da üçüncü, dünyada altıncı sırada yer almaktadır. Türkiye seramik kaplama sektöründe ise dünya üretiminin %3,2' sini, Avrupa üretiminin %11' ini karşılamaktadır.

Türk seramik üreticisi firmalar, sürekli teknoloji yatırımları yaparken, özellikle 90’lı yılların başından itibaren geliştirilen kalite yönetim sistemleriyle de iş süreçlerinde sürekli bir iyileştirme çalışmasını hedef olarak seçmişlerdir. Tümü ISO 90001 belgeli olan seramik firmaları dünyanın hemen her bölgesine ihracat yapmaları nedeniyle ürünlerinin ilgili ülkelerin standartlarına uygunluğuna ilişkin belgelere sahiptir.   

Ürün tasarımında kullanılan CAD-CAM teknolojileri, özellikle seramik sağlık gereçlerinde ürün kalitesini artırmış, tasarım sürecini ise kısaltmıştır. Hem tasarım hem de standartlar açısından her ülkenin kendine özgü alışkanlıkları göz önünde bulundurulduğunda firmalar müşteri isteklerine çok hızlı cevap vererek ihracat konusunda rakiplerine oranla önemli bir avantaj sağlamışlardır. Türk firmalarının bu deneyimi sayesinde her beğeniye uygun ürünler tasarlanarak hayata geçirilebilmektedir.

Türkiye'den seramik banyo ve tuvalet ürünleri konusunda tedarikçilerle iletişime geçmek isteyen Slovakyalı firma, uzun süreli işbirliği kuracak çözüm ortakları aramaktadır.

Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/322878_looking-for-supplier-of-ceramic-sanitary-products-for-slovakia

Bu konularda ilginizi çekebilir