Sevgiliye gidecek 5 milyon dal gül, gümrükte bekliyor

Transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle dünyadaki sevgililere gidecek 5 milyon dal çiçek, gümrük kapısında bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Türk çiçek sektörü açısından önemli bir gün olan Sevgililer Günü öncesinde transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle gül taşıyan TIR'ların Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçemediğini, büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bağdatlıoğlu, sınır kapısında büyük kuyruklar olduğunu, çiçeklerin yetişme şansının zora girdiğini ifade etti.   İklimin güzel gitmesi nedeniyle Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu:

“Sektör birkaç milyon dolar zarar içinde. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk çiçeklerinin Sevgililer Günü’ne yetişmesini temenni ediyoruz. Yetişmezse sektör zor durumda kalacak. Milyonlarca dal çiçeği bu günü planlayarak ürettik ancak şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz.” 

Birlik Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, ikinci plan olarak uçaklarla göndermeye çalışacaklarını ancak bunun maliyetinin yüksek olacağını vurguladı. Çiçek sektörünün Türkiye’ye yüzde 100 katma değer üreten bir sektör olduğuna işaret eden Osman Bağdatlıoğlu, yeni üretilen çiçeklerin de seralarda ve depolarda bekletildiğini dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir