Şişe su pazarına Yeni Zelanda’dan talep

Yeni Zelanda'dan talepte bulunan firma, Türkiye'den şişelenmiş su ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyada büyümeye devam eden şişelenmiş su pazarı, şimdiden petrolü yerinden edeceği söylenen bir ticaret hacmine sahip olup, bu açıdan su ile ilgili dünya literatüründe  "mavi altın " ifadesi yer almaktadır.

Şişelenmiş su sanayisi ise bugün dünyada hızla gelişen pazar niteliğine kavuşmuştur. Her insanın günlük yaşantısında önemli bir yere sahip olan şişelenmiş su, dünyanın en ücra köşelerinde bile kilit bir mal niteliğindedir.

Tüketicilerin sürekli değişen tüketim alışkanlıklarına paralel olarak, şişelenmiş su sektörü viddi anlamda büyüme kaydetmiştir. Sağlık ve beslenme açısından biliçlenen toplumlar, ülkelerinde şişelenmiş suyun en hızlı büyüyen ve en dinamik içecek pazarı olmasını sağlamıştır. Özellikle gelişmiş ülkelerde şişelenmiş su, ihtiyacın ötesinde sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmazlarından olmuştur. Bu durum şişelenmiş su sektörünün sürekli gelişmesinde önemli bir etken olmuştur. Gelişmekte olan ülkelerde ise daha hijyenik olmasından ötürü tercih sebebi olmaktadır.

Su açısından Türkiye, doğal kaynaklar bazında  Fransa ve İspanya'dan sonra en güçlü 3. ülkedir. İhracattımızda önemli bir yere sahip olan su sektörü, ithalatta ise yok denecek kadar azdır.

Yeni Zelanda' dan talepte bulunan firma, Türkiye'den şişelenmiş su ithal etmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirisiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323054_bottled-water-required-to-import-to-new-zealand

Bu konularda ilginizi çekebilir