Su ürünlerimiz ABD pazarında tanıtılacak

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Kızıltan,"Son yıllarda ciddi bir ihracat artışı sağladığımız ABD pazarında konumumuzu daha da artırmak için tanıtım atağı başlattık" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, son yıllarda ciddi  bir ihracat artışı sağladıkları ABD pazarında konumlarını daha da güçlendirmek için tanıtım atağı başlattıklarını bildirdi. 

Kızıltan, yaptığı açıklamada, ABD pazarına son yıllarda ciddi ihracat artışı sağladıklarını, 2014 yılında bu ülkedeki iki sektörel fuara katılacaklarını belirtti. 

San Francisco şehrinde 19-21 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenen Winter FANCY FOOD'a Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak ilk kez katıldıklarını kaydeden Kızıltan, 2 bin kişinin beğenisine sunacak miktarda Türk su ürünleri hazırladıklarını dile getirdi.  

ABD'nin, 2013 verilerine göre Türkiye'nin en fazla su ürünleri ihracatı yaptığı 13. ülke olduğunu dile getiren Kızıltan, tüketim potansiyeli dikkate alındığında, ABD'nin kendileri için hedef pazar konumunda olduğuna işaret ederek, "Son yıllarda ciddi  bir ihracat artışı sağladığımız ABD pazarında konumumuzu daha da artırmak için tanıtım atağı başlattık" ifadesini kullandı.  

Mehmet Öz, ABD'lilere levrek tavsiye ediyor 

ABD'deki fuarlara gelen ziyaretçilere, Türk su ürünleri ve sektörünü tanıttıklarını belirten Kızıltan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

"ABD, hızla gelişen bir pazar. 12 milyon dolara yakın ihracatımız var. Başta levrek, çipura, orkinos gibi taze, işlenmiş ve dondurulmuş ürünlerin ABD ve Kanada pazarı için önemli bir yeri var. Kültür balığının kontrollü üretimden dolayı daha sağlıklı oluşu nedeniyle, Forbes Dergisi tarafından ABD'nin en etkileyici 6. ismi seçilen dünyaca ünlü Türk kalp doktoru Mehmet Öz'ün Amerikalılara levrek balığını tavsiye etmesi kültür balığına ilgiyi arttırıyor." 

ABD pazarında taze ve dondurulmuş ürünlere büyük ilginin olduğunu kaydeden Kızıltan, fuara katılan Türk firmalarının önemli miktarda sipariş aldığını belirtti. Kızıltan, alım taleplerinin iyi değerlendirilmesi durumunda ABD'ye olan su ürünleri ihracatının önümüzdeki yıllarda katlanarak büyüyeceğine inandığını vu

Bu konularda ilginizi çekebilir