Suriye'ye Mersin'den 121 milyon dolarlık ihracat

Kentten Suriye'ye, değirmencilik ürünleri, malt, nişasta, inülin, buğday gluteni, hayvansal ve bitkisel yağ ile ürünler, hububat, un, nişasta ve süt müstahzarları ile pastacılık gibi ürünler gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 2015 yılında Suriye'ye 121 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin firmaları tarafından Suriye'ye 2013 yılında 76, 2014 yılında 142 ve 2015 yılında ise 121 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi. 

Kentten Suriye'ye, değirmencilik ürünleri, malt, nişasta, inülin, buğday gluteni, hayvansal ve bitkisel yağ ile ürünler, hububat, un, nişasta ve süt müstahzarları ile pastacılık gibi ürünlerin gönderildiğini belirten Aşut, öte yandan Suriye'deki iç savaş nedeniyle Mersin'e gelen birçok Suriyelinin de Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet göstermeye başladığını ifade etti. 

Aşut, şunları kaydetti: 

"Sermayeyle gelen birçok Suriyeli, Organize Sanayi Bölgesinde firma kurdu. Sermayesiz gelen ve gelir düzeyi düşük olan Suriyeliler ise Adana, Kilis, Gaziantep ve Urfa illerinde kaldı ama Mersin'e gelenler tamamen sermayeleriyle geldi. Bugün itibarıyla odaya kayıtlı 609 tane Suriye sermayeli firma bulunuyor. Bu firmalar, gıda, toptan ve perakende ticareti, depoculuk, telekomünikasyon hizmetleri ve inşaat işleriyle uğraşıyor. Bunlar sermaye şirketleri olduğu için Mersin ekonomisine de büyük katkıları bulunuyor." 

Aşut, açıklamasında, ekonominin bir ülkenin geleceği ve sosyal huzuru olduğunu belirterek, ekonomik güç ile sosyal huzurun birbiriyle doğru orantılı olduğuna da dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir