Tayvanlı savunmacılar işbirliği için geliyor

İleri teknoloji ürünleriyle son yıllarda dünya piyasalarında adından söz ettiren Tayvan, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan ISAF 2015 Fuarı’na 20 firma ile katılarak, Türkiye’de savunma sanayiinde işbirliklerini artırmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN BÜYÜKŞAHİN 

İSTANBUL - İstanbul’da 17-20 Eylül tarihleri arasında 19’uncusu düzenlenecek olan ISAF 2015 Fuarı’na Tayvan’dan 20 firma katılıyor. Tayvan Ticaret Merkezi’nin desteğiyle Türkiye’ye gelen Tayvanlı firmalar, savunma sanayiinde Türkiye pazarında işbirlikleri hedefliyor. Türkiye’nin savunma sanayii sektöründe çok büyük bir potansiyel olduğunu söyleyen Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Suna Chen, bu nedenle fuara 20 firma ile çıkarma yaptıklarını söyledi. Bu 20 firma içerisinde 4 firmanın ‘Taiwan Excellence’ ödülüne sahip olduğuna dikkat çeken Chen, Tayvanlı firmaların ileri teknoloji ürünleriyle Türk şirketlerine önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Chen, “Tayvan güvenlik sektörünün önde gelen firmaları olan Advantech, Plustek, Planet Technology ve Engenius gibi markalar, ISAF’ta, en gelişmiş ürünlerini Türkiye pazarına tanıtacaklar. Fuarda sergilenen ürünler arasında Planet Technology Corporation’ın ürettiği, istenilen yer ve zamanda akıllı telefonlarınızdan veya tabletlerinizden evinizi izleyebilmenize imkan veren Z-Wave Ev Kontrol Otomasyonu ürünü de tanıtılacak” dedi. 

Türkiye’nin çevre ülkeleri de hedefte 
Fuara Tayvanlı firmaların yüksek çözünürlüklü kamera, akıllı ev güvenlik sistemleri, yangın söndürme sistemleri, GPS sistemleri ve alarm sistemleri gibi alanlarda katılacağını ifade eden Chen, Türkiye’nin başta Ortadoğu olmak üzere çevre ülkelerdeki gücünden de faydalanmak istediklerini aktardı.

Türkiye ve Tayvan arasındaki ticari ilişkileri daha fazla geliştirmek istediklerini vurgulayan Chen, ofis olarak iki ülke arasında köprü olmak istediklerini dile getirdi. Tayvan’da Taiwan-Turkey Business Association (TTBA) isimli yeni bir yapının kurulduğunu anlatan Chen, bu yapının içerisinde önemli şirketlerin yer aldığını ve TTBA’nın iki ülke ticaretini geliştirmeye yardımcı olacağını kaydetti. 

Türk Hava Yolları’nın (THY) Tayvan’ın başkenti Taipei’ye doğrudan uçuşa başladığını belirten Chen, “THY’nin uçuşları ilişkileri iki türlü etkiledi. İlk olarak, Tayvan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı arttı. İkinci olarak da, iş için daha fazla insan seyahat etmeye başladı. Ne kadar çok insan gelirse, iş yapan insan da o kadar artar” diye konuştu. 

Geçtiğimiz yıl Tayvan’ın Türkiye’ye ihracatının 1 milyar 699 milyon dolar olduğunu söyleyen Chen, Türkiye’den yapılan ithalatın da sadece 173 milyon dolar olduğunu dile getirdi. Bu rakamın Türkiye açısından yetersiz olduğunu anlatan Chen, Türk iş dünyasının Tayvan’a mutlaka gelip Tayvan’ı yakından tanıması gerektiğini vurguladı. Tayvan’da Türkler açısından da çok sayıda iş fırsatı olduğunu anlatan Chen, Tayvan Ticaret Merkezi üzerinden oradaki iş dünyası temsilcileri ile temasa geçebileceklerini belirtti.

TAIWAN EXCELLENCE
Özel ürünlere ‘Taiwan Excellence’ işareti Taiwan Excellence, Tayvan Ekonomi İşleri Bakanlığı’nın Dış Ticaret Bürosu (BOFT) aracılığıyla oluşturduğu ve Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (TAITRA) tarafından yürütülen bir girişim. Taiwan Excellence’ta, Ar-Ge, tasarım, kalite alanlarında istisnai sayılan ve “Tayvan’da üretilen” ürünler Tayvan Excellence ödülünü alır ve Tayvan Ekonomi İşleri Bakanlığı bu ürünlere Tayvan Excellence işaretini taşıma yetkisi verir.

Bu konularda ilginizi çekebilir