Tunus'tan talep var

Türkiye'den nitroselüloz kimyasal madde satın almak isteyen Tunuslu firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuzey Afrika ile Akdeniz’in ortasında yer alan ve yaklaşık 11 milyon nüfusa sahip olan Tunus, komşuları, bölge ülkeleri ve Batı ile iyi ve sorunsuz ilişkiler kurmaya yönelik politikasıyla istikrara önem veren gelişmekte olan bir ülkedir.

Tunus ekonomisi tarım, madencilik, enerji ve imalat sektörleriyle gelişen bir ekonomidir. Gıda ürünleri ithalatta önemli bir yer tutmakla birlikte ülke, başta zeytinyağı olmak üzere önemli bir tarım ürünleri ihracatçısıdır. Dünya fosfat üretiminde ilk sıraları alan Tunus, fosfatı işleyerek fosforik asit ve gübreye dönüştürmektedir. Ülkede petrol ve gaz üretilmektedir. İmalat sektöründe ise, tekstil ve deri ürünleri en önemli ihraç kalemlerini oluşturmaktadır. Kalkınmaya dönük yatırımlarda gerek Batılı devletlerin (1990’lı yılların ikinci yarısından itibaren Avrupa Birliği), gerek uluslararası kuruluşların sağladığı mali destek önemli yer tutmaktadır.

Dünya Ticaret Örgütü kurucu üyelerinden olan Tunus'a ihracatımızda birinci sırada sanayi ürünleri yer almaktadır.Türkiye'nin Tunus'tan ithal ettiği ürünlerde ise kimyasal ürünler, elektronik cihazlar ve parçalar başı çekmektedir.

Türkiye'den nitroselüloz kimyasal madde satın almak isteyen Tunuslu firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323533_purchasing-rfq-for-nitrocellulose-requested-from-tunisia 

Bu konularda ilginizi çekebilir