Tunus’ta odun sobasına rağbet var

Tunuslu bir müşteri Türkiye'den soba üreticileri arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Ticaret Örgütü üyesi olan Tunus, stratejik sektörler dışında ithalatı serbestleştirme politikası izlemektedir. İthal edilen ürünlerin %97’si ön izin gerektirmemektedir.

Tunus bankacılık sistemine göre, yerli ve yabancı bankalar müşterilerinin Tunuslu veya yabancı olmasına göre farklı işlemler uygulamaktadır. Yabancı firmalar (özellikle off-shore firmalar) off shore bankalarla çalışabilirken, Tunuslu firmalar sadece Tunuslu (in shore) bankalarla çalışmak zorundadır. Off shore bankalar uluslararası bankacılık sistemine tabidir ve her tür para transferi bu bankalar üzerinden mümkün bulunmaktadır. Ancak Tunuslu firmaların çalıştığı Tunus bankaları Merkez Bankasının izni olmaksızın döviz transfer edememektedir. Tunus vatandaşları yurt içinde döviz hesabı da açtıramamaktadır. Tunuslu firmaların peşin ödeme yapamaması nedeniyle vesaik mukabili veya akreditifli ödeme şekillerini kullanma zorunluluğu vardır. Tunuslu iş çevrelerinde genelde vesaik mukabili ödeme tercih edilmektedir. Ancak, mal bedelinin tahsilinde herhangi bir güçlükle karşılaşılmaması için akreditifli ödeme şeklinin kullanılmasında yarar bulunmaktadır.

Dünya Ticaret Örgütü’nün kurucu üyelerinden olan Tunus’un uyguladığı basit ortalama MFN tarife oranı %26,8, ağırlıklı MFN tarife oranı ise %21,3’dür. Tunus’a mal ithalatında gümrük vergisinin yanında %3 gümrük hizmet harcı, ürüne göre %1 sanayi geliştirme fonu, %5 çevre koruma vergisi, %10 ithal gelir vergisi tahsil edilmektedir. Katma Değer Vergisi, eğitim, sağlık ve toplum için hassas ürünler için %6, bilgisayar malzemeleri, üretim makineleri vb. için %12, diğer mal ve hizmetler için %18’dir.

Tunus’ta odun sobası çeşitleri üzerine mağaza açmayı planladığını belirten bir müşteri Türkiye’den soba üreticileri aramaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

I’m interested in opening a store for wood stoves in Tunisia
I’m looking for suppliers in Turkey

http://turkishexporter.net/en/Leads/343865_wood-stoves-wholesale-import-to-tunisia

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir