Türk domatesine rakip çıktı!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Ermenistan'ın Rusya'ya domates ihraç eden ülkelerle rekabet etmeye hazır olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rus RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, Rusya'ya domates ihraç eden ülkelerle rekabet etmeye, hatta onları geride bırakmaya hazır olduklarını belirtti.

Ermenistan basınında yer alan habere göre Sarkisyan, "Elbette, herhangi bir tedarikçi ile sorun çıktığı zaman, başkalarına fırsat verilir. Bu fırsatı geçen yıl kullandık. Rusya'da bu alan gelişiyor, ancak pazarın hacmi o kadar büyük ki yeni oyuncuların ortaya çıkışı kimseyi rahatsız etmez. Bu yararlı bir durum" dedi.

2016-2017 yıllarında Ermenistan'ın en büyük sebze ve meyveler üreticisi Spayka firmasının Rusya'ya domates ihracatı 30 bin tona ulaştı.

Rusya, 2015'te bir Rus uçağının düşürülmesi sonrası başlayan krizde, Türkiye'den domates dahil bazı tarım ürünlerinin alımını durdurmuştu.

Rus hükümetinin resmi sitesinde, Türkiye'den domates ithalatına 1 Kasım'dan itibaren izin verileceğine ilişkin karar geçen hafta yayınlanmıştı.

Rusya'ya domates ihracatında kafalar karışıkRusya'ya domates ihracatında kafalar karışık