Türk iş adamları Irak'ta daha aktif olmak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN  - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye’nin Almanya’dan sonra en fazla ihracat yaptığı ülkenin Irak olduğuna işaret ederek "Türk iş adamları Irak pazarında daha aktif olmak istiyor" dedi.

Kılıç, yönetim kurulu üyeleriyle AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Irak pazarında Türkiye’nin daha fazla yer alması ve Irak sermayesinin özellikle Mersin'e yatırım yapması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türkiye’nin Almanya’dan sonra en fazla ihracat yaptığı ülkenin Irak olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:

"Türk iş adamları Irak pazarında daha aktif olmak istiyor. Türkiye'den, Irak'a geçen yıl 12.7 milyar dolarlık ihracat yapıldı. İnşaat sektöründe de Türkmenistan’dan sonra en fazla proje aldığımız ülke yine Irak. Kuzey Irak'ta güvenlik sorunu yok. Fakat Irak'ın güneyinde münferit olaylar oluyor. Bir nebze de olsa güvenlik sağlanmasıyla beraber Türk müteahhitleri Irak'ın güneyinde de projeler almaya başladı. Bunun dışında Irak'ta Türk markalarına çok büyük bir sempati olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Erbil'deki mağazalarda Türk markaları revaçta. Bu pazarı büyütmek bizlerin elinde. Dernek olarak Irakla olan ticari ilişkilerimizi daha da güçlendirip oranın sermayesini de buraya çekmek istiyoruz. Bunun için yeterli tecrübeye sahibiz."

Mekin Merter Salt ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti'nin gerek ihracatla gerek üretimle Türkiye'ye kazandıran her kesime destek verdiğini ifade etti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Mersin milletvekili olmasının kent sanayicisi ve işadamları için büyük avantaj olduğunu kaydeden Salt, "Bizler hizmet için varız. Bakanımız da ihracatçıların her türlü sorununa karşı oldukça duyarlı. Yeter ki ülkemiz kazansın, insanımız kazansın" dedi.