Türk tarım makinelerine Bulgaristan'dan talep var

Türkiye’den tarım makinesi talebinde bulunan Bulgaristanlı firma, tedarikçiler ile iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bulgaristan ,Balkanlar’da yer alan, batıda Sırbistan ve Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan ve güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir. 

1990' a değin devlet yönetiminde sosyalist ekonominin hâkim olduğu ülke, Doğu Bloğu' nun çözülmesi sonucu Sovyet pazarını kaybetmesi ve kapitalist ekonomiye eklemlenme sorunları nedeniyle 90'lı yıllar boyunca milli gelirin yüzde 70'e yakın küçüldüğü çok ağır bir ekonomik bunalım yaşamıştır. Bulgar ekonomisi, 90'lı yılların sonundan itibaren toparlanma sürecinde ve Avrupa ülkeler arası en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alır. 

2004 itibari ile NATO üyesi olan Bulgaristan 1 Ocak 2007'de de AB'nin tam üyesi olmuştur. 

Makine ve donanım açısından baktığımızda ülkedeki sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü teşkil etmektedir. Sektörün ihracattaki payı yaklaşık yüzde 7, ithalattaki payı ise yaklaşık yüzde 11’dir. Milli İstatistik Enstitüsü verilerine göre Bulgaristan’da sanayi sektörü gayri safi katma değerin yüzde 30,7’sini oluşturmaktadır. 

Bulgaristan'ın  başlıca ihraç ürünlerinde yağ ve damıtılmıș ürünler için en fazla Yunanistan, Singapur ve Türkiye; bakır ve mamulleri için Belçika, Türkiye ve Almanya; elektrikli, elektronikli aletler için Almanya, İtalya ve Fransa ile çalıșmaktadır. İthalat ürünlerinde ise mineral yakıtlar, yağlar, damıtılmıș ürünler için Rusya, Kazakistan ve Romanya; kazanlar, makineler, nükleer reaktörler için Almanya, Çin ve İtalya; elektrikli, elektronik aletler için Çin, Almanya ve Macaristan ile çalıșmaktadır.

Bulgaristanın ihracat yaptığı ülkelerde Türkiye 5.sırada yer alırken; ithalat yaptığı ülkeler arasında Türkiye 4. sıradadır.

Türkiye’den tarım makinesi talebinde bulunan Bulgaristanlı firma, tedarikçiler ile iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/322723_agricultural-seed-drills-requested-to-buy-for-bulgaria 

Bu konularda ilginizi çekebilir