Türkiye'den Ürdün'e traktörler

Türkiye'den traktörler ithal etmek isteyen Ürdünlü firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kısıtlı sanayi altyapısı ve hammadde kıtlığı nedeniyle Ürdün, dış ticaretinde geçmişten bugüne kronik açıklar vermiş bir ülkedir. Hızlı nüfus artışı ile beraber, petrolde ve gıda maddelerinde dışa bağımlılık durumu daha da artmıştır. 1980 yılından itibaren ithalatın ihracatla dengelenmesine çalışılmış; özellikle medikal, sağlık ve tekstil gibi sektörlerde gelişim desteklenmiştir.

İthalat, ihracata göre yüksek seyretmekte olup; hükümetin hedeflediğinin ötesinde artmaya devam etmektedir.

Ürdün’ün rakamlarına göre, ihracat partnerleri arasında ABD yüzde 15,8’lik payla ilk sırada, Irak ise yüzde 15,3’ lük payla ikinci sırada yer almaktadır. Suudi Arabistan, Hindistan, BAE, Suriye, Çin, Kuveyt ve Türkiye diğer önemli ihraç pazarlarıdır. Türkiye Ürdün’ün ihraç pazarları arasında 9. sırada yer almaktadır.

Ürdün’ün ithalat rakamlarına bakıldığında yüzde 19,6 pay ile ilk sırada yer alan Suudi Arabistan’dan gerçekleştirilen ithalat, daha çok petrol ürünlerinden oluşmaktadır. Suudi Arabistan’ı sırasıyla Çin, ABD, Hindistan, B.A.E., Almanya, Türkiye, Güney Kore ve İtalya takip etmektedir. Türkiye, Ürdün pazarından yüzde 3,7 pay alarak, Ürdün’ün 7. önemli tedarikçisi durumuna yükselmiştir. Ürdün’ün ithalatında başlıca ürünler; petrol ürünleri, makine ekipmanları, binek otomobiller, elektrik elektronik ürünleri, plastik, demir ve çelik, eczacılık ürünleri ve tahıl ürünleridir. 

Türkiye'den traktörler ithal etmek isteyen Ürdünlü firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325100_inquiry-from-jordan-to-import-tractors 

Bu konularda ilginizi çekebilir