Ukrayna'da mobilya üreticisinden talep var

Ukrayna’da mobilya üretimi yapmakta olan firma, Türkiye'den kanepe mekanizması ve gazlı amortisörler ithal etmek istemektedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna’da mobilya üretimi yapılmakla birlikte önemli miktarda ithalat da gerçekleştirilmektedir. İthalat yapılan belli başlı ülkeler, İtalya, Polonya, Almanya ve Rusya’dır. İtalyan mobilyaları, diğer ithal mobilyalara göre biraz daha yüksek fiyata satılmakta ve genelde üst gelir grubunca satın alınmaktadır. Sektörde özellikle 2002 yılından itibaren yerli üreticiler varlıklarını hissettirmeye başlamışlardır. Ukrayna, genelde Rusya Federasyonu, bazı Avrupa ülkeleri ve bazı Asya ülkelerine mobilya ihraç etmektedir. Genelde pazarın %20-60’ına küçük üreticiler sahiptir.

Ülkemizde ev, ofis ve bahçe mobilyası ile hazır mutfak alanında markalı ve kaliteli üretim yapan bir çok firma bulunmaktadır ve dünya ticaretinde de son yıllarda önemli paylar alınmaya başlanılmıştır. Ukrayna’nın mobilya konusunda her ne kadar kendi üretimi olsa da ithal ürünler için de gelişen bir pazar olduğu düşünülmektedir. Türkiye’ye yakınlığı da bir avantaj olarak değerlendirilmelidir.

Ukrayna ekonomisinin son üç yıldır iyi performans göstermesi sonucunda halkın alım gücünde gelişmeler kaydedilmiştir. Gelişen ticaret ve artan yatırımlar ve açılan yeni alışveriş merkezleri de halkın tüketim eğilimini artırmaktadır.

Ukrayna’da mobilya üretimi yapmakta olan firma, Türkiye'den kanepe mekanizması ve gazlı amortisörler ithal etmek istemektedir. Tedarikçilerle iletişime geçmek isteyen firmayla aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323732_sofa-mechanisms-gas-springs-requested-to-import-to-ukraine

Bu konularda ilginizi çekebilir