Ukrayna'dan inşaat malzemeleri ithal talebi

Türkiye'den inşaat ve yapı malzemeleri ithal talebinde bulunan Ukraynalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapı malzemelerini kısaca, bina yapımı ve diğer inşaat mühendisliği işleri dâhil olmak üzere, tüm yapı işlerinde, sürekli olarak kullanılmak üzere üretilen, demir-çelik, çimento, cam, seramik, boya, metal strüktür, ahşap vb. ürünler olarak tanımlamak mümkündür.

Gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi, gerek inşaat sektörü ve gerekse yapı malzemeleri sektörü yarattığı katma değer ve istihdam açısından Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi olmuştur.

Türkiye yapı malzemeleri sektörü pek çok inşaat alt sektöründe toplamda yüksek bir kurulu kapasiteye sahiptir. Türkiye globalde üretim rakamları göz önünde bulundurulduğunda, pek çok inşaat malzemeleri alt sektöründe yakın coğrafyasında önemli bir konuma sahiptir.

Türkiye’de inşaat malzemeleri sektörü 2023 yılı için Türkiye’nin hedeflediği toplam 500 milyar dolar ihracat hedefi kapsamında kendisine 100 milyar dolarlık ihracat hedefi belirlemiştir.

Dünyada en çok inşaat malzemeleri ithal eden ülkeler A.B.D, Almanya, Çin, Fransa, Kanada, İngiltere, Japonya, Meksika, İtalya ve Rusya Federasyonu olurken Türkiye bu kategoride 30. sırada yer almaktadır .Dünya inşaat malzemeleri ihracatında ise Türkiye ön sıralarda yer almaktadır. Ülkemiz Çin, Almanya, İtalya, A.B.D, Japonya ve Fransa’nın ardından 7. Sırada yer almaktadır.

Türkiye'den inşaat ve yapı malzemeleri ithal talebinde bulunan Ukraynalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323690_construction-materials-requested-to-import-to-ukraine

Bu konularda ilginizi çekebilir