Zeytinde hedef pazar Çin

Türkiye'nin 2013-2014 sezonunda zeytinyağı ihracatı düşerken, Çin'e zeytinyağı ihracatı yüzde 21 artarak 4 milyon 986 bin dolara yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR -  Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, Çin'de zeytinyağı tüketiminin hızlı artarak 40 bin ton seviyesine ulaştığını bildirerek, "Hedef pazar belirlediğimiz Çin'de konumumuzu güçlendirmek istiyoruz" dedi. 

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'nden (ZZTK) yapılan açıklamada, hedef pazar olarak belirlenin Çin'de Şanghay şehrinde 12-14 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenen "FHC Fuarı"nda Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımının yapıldığı belirtildi.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Davut Er, Türk zeytinyağının fuarda büyük ilgi gördüğünü, ziyaretçilerinin özellikle sızma zeytinyağı ile ilgilendiğini bildirdi.  

2007 yılında kurulan ZZTK'nın 2008 yılından itibaren bu ülkede tanıtım faaliyetlerinin yürütüldüğüne dikkati çeken Er, Çin'e yönelik yürüttükleri tanıtım çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını kaydederek şu görüşleri aktardı: 

"İlk yıllarda Çin'deki fuarlarda sadece ZZTK yer alırken, bugün 10'dan fazla Türk firması bu fuarlara katılmaya başladı. Bu ülkeye yapılan zeytinyağı ihracatı da her yıl katlanarak arttı. Türkiye'nin 2013-2014 sezonunda zeytinyağı ihracatı düşerken, Çin'e zeytinyağı ihracatı yüzde 21 artarak 4 milyon 986 bin dolara yükseldi. Çin'de zeytinyağı tüketiminin hızlı artarak 40 bin ton seviyesine ulaştı. Hedef pazar belirlediğimiz Çin'de konumumuzu güçlendirmek istiyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir