'Hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz’

KAYSO YKB Boydak: Yasal süreç içerisinde en kuvvetli bir hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK - KAYSERİ

KAYSO Başkanı Boydak, Türkiye’nin kısa bir süre içerisinde güçlü bir hükümete kavuşacağına inandıklarını, iş dünyası olarak buna ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, belirsizliğin uzun sürmemesi gerektiğini, yasal süreç içerisinde çok kuvvetli bir hükümetin kurulmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ,Kayseri Sanayi Odası olarak son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini belirterek, şehitlere rahmet, yararlılara acil şifalar dilerken, Türkiye’nin birlik beraberliğini koruyarak bu günleri de aşacağına inandıklarını söyledi.

Türkiye’nin ana gündeminin hükümet kurma çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Boydak, “Biz bu koalisyon çalışmalarının yasal süre içerisinde tamamlanacağına ve Türkiye’nin kısa bir süre içerisinde bir hükümete kavuşacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz ki iş dünyası olarak buna gerçekten ihtiyacımız var. Belirsizlikler her zaman tempoları düşürür. Belirsizliklerin uzun sürmemesi gerekir. Yasal süreç içerisinde en kuvvetli bir hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz. Olmadığı takdirde dünyanın sonu değil yine millete sorulacaktır ama zaman kaybetmeden mevcut şartlarda en iyi olan yapının kurulmasıdır. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Hükümetin kurulması ile birlikte iş dünyası ve tüm Türkiye olarak rahat bir nefes alırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da meseleleri yakinen takip etmesinden de büyük bir memnuniyet duymaktayız” dedi.

Dünya piyasalarında ekonomik anlamda büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Boydak, “Tüm bu gelişmeler sayesinde Türkiye olarak makro ekonomik istikrarımızın yerinde olduğunu bir kez daha test etmiş olduk. Seçimlerin üzerinden bir aydan daha fazla süre geçti. Bu zaman zarfında piyasalar iyi bir sınav verdi. Biz özel sektör olarak işlerimizi yakinen takip ediyoruz.  Türkiye’nin büyüme hızının beklentiler doğrultusunda gerçekleşme olasılığı devam ediyor.  Hükümetin kurulması ile birlikte yönümüzün tekrardan hızlı büyümeye dönme ihtimali yüksektir” diye konuştu.

'KOBİ'ler açısından kolay geçmiyor'

Bankacılık sektöründe fiyatların oldukça yüksek olduğunu açıklayan Boydak, işletmelerin sermaye ihtiyaçlarının arttığını ve nefes almakta zorlandıklarını belirterek, bu sürecin özellikle KOBİ’ler açısından kolay geçmediğini söyledi.

Emtia fiyatlarında zikzaklar yaşandığını, altın ve petrol fiyatlarında gerilemeler olduğunu hatırlatan Boydak,  bu dönemlerin risk alma dönemleri olmadığını belirterek, sanayicilere işlerini dikkatli bir şekilde yürütmeleri, kısa vadeli risklerden kaçınarak orta ve uzun vadeye yaymaları tavsiyesinde bulundu.

Bu süreçlerin birlik ve beraberlik sergilenmesi gereken süreçler olduğunu, bu dönemde Türkiye’nin kendi içerisinde ihtilafa tahammülünün olmadığını, tüm tarafların bir sakinlik ve olgunluk içerisinde davranarak bu sürecin atlatılacağına inandıklarını söyledi.

'Söylediklerine dikkat etmeliler'

Başkan Boydak, iş dünyası mensuplarının söylem ve eylemlerine dikkat etmeleri gerektiğini, toplumun kendilerini çok yakından takip ettiğini, dolayısı ile mesajların doğru, düzgün ve sakinlik içerisinde verilmesini gerektiğini belirterek, işadamlarının söylemleri ile değil yaptıkları icraatlarla ön plana çıkmalarını önemsediklerini belirtti.

İhracatta bir miktar düşüşler olduğunu ancak bunun geçici bir durum olduğunu kaydeden Başkan Boydak, bu sene iki milyar dolarlık bir hedef koyduklarını ancak rakamların geçen seneye oranla bir miktar daha düşebileceğini belirterek, Eylül ayı ile birlikte biraz daha rahatlayarak en azından geçen seneki rakamları yakalama gayretinde olacaklarını sözlerine ekledi.