'Taşeron uygulamasında sorunlar yaşanabilir'

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, kamuda taşeron şirket aracılığıyla hizmet veren personelin kadroya alınmasının ilk aşamada, uygulama açısından sorunlar yaratabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kamuda taşeron şirket aracılığıyla hizmet veren personelin kadroya alınmasının iyi niyetle başlamış bir çalışma olduğunu ancak uygulamada bazı sorunlar yaşanabileceğine işaret ederek, "Taşeron işçilerin kadroya alınması uygulamasına pilot ille başlanmalı ve şirketlere başka alanlara geçerek faaliyet göstermeleri için süre tanınmalı." dedi. 

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Bezci, ATO Temizlik ve Özel Güvenlik Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Bülent Çizmeci'yi makamında kabul etti. 

Kabuldeki konuşmasında, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasının iyi niyetle başlamış bir çalışma olduğuna dikkati çeken Bezci, söz konusu kararın bu alanda hizmet veren 25 bin şirketin kapısına kilit vurulması anlamına geleceğini savundu. 

İşçilerin kadroya alınmasının, o alandaki işverenleri mağdur etmemesi gerektiğini belirten Bezci, "Bu nedenle, taşeron işçilerin kadroya alınması uygulamasına pilot ille başlanmalı ve şirketlere başka alanlara geçerek faaliyet göstermeleri için süre tanınmalı." ifadesini kullandı. 

Çizmeci de kamu kuruluşlarının bazı hizmetlerini, ülke genelinde sayıları 25 bini bulan şirketlerden sağladığını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Firmaların devam eden sözleşmelerinin bitim tarihi beklenmelidir. Sözleşmesi devam eden kurumlarda ihale şartnamesinde istenen ve firmalar tarafından getirilen demirbaşlar, o kurumlar tarafından satın alınmalıdır. Yıllardır devlet adına tahsilatını yapmadığımız ama tarafımızdan ödenen kıdem tazminatı, yıllık izin ve resmi tatil çalışma günlerine ait ücretler, kurumlar tarafından firmalarımıza ödenmelidir."