2 milyon esnaf pazar gününü bekliyor

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Yaklaşık 2 milyon esnaf bu hafta sonu yapılacak alışverişle Anneler Günü bereketini bekliyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 milyon esnafın, bu hafta sonu yapılacak alışverişle Anneler Günü bereketini beklediğini belirterek, "Bu özel günde yapılacak alışverişin bir milyar lirayı geçmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Anneler Günü'ne yönelik, esnaf ve sanatkarın her keseye uygun hediyelerle dükkanlarını hazırladığını vurguladı. 

Annelere verilen değerin bir göstergesi olarak en çok alışverişin Anneler Günü'nde yapıldığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: 

"Anneler Günü'nde başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, kuaför, elektronik ve beyaz eşyacı, zücaciyeci, pastacı, taksici esnafımızın iş yaptığı önemli günlerden birisidir. Herkes kesesine göre, düşüncesine göre bir hediye almaktadır. Anneler Günü'nde en çok çiçek, altın, takı, aksesuar, parfüm alınırken, hediye için ayrılan ortalama bütçenin yüzde 33'ünü 51-100 lirayaı alınan hediyeler, yüzde 25'ini 101-250 liraya alınan hediyeler oluşturmaktadır. Her yıl Anneler Günü'nde kartla yapılan harcamalar yüzde 30-35 artmakta, çiçek satışlarında ise bu artış yüzde 70-80'ler ulaşmaktadır. Şimdi 2 milyon esnaf bu hafta sonu yapılacak alışverişle Anneler Günü bereketini bekliyor. Huzur ve güven olduğu zaman özel günler piyasayı hareketlendiriyor. Bu özel günde yapılacak alışverişin bir milyar lirayı geçmesini bekliyoruz" 

'İnternet üzerinden alışverişlere dikkat'

 Elektronik ortamdan yapılan hediye alışverişinin de her geçen gün arttığına işaret eden Palandöken, "Anneler Günü arifesinde zirve yaparak, her 100 alışverişten 14'ü internet üzerinden yapılıyor. 2016 sonunda internetten yapılan alışverişin yüzde 25 paya ulaşacağı da tahmin ediliyor" görüşüne yer verdi. 

İnternet alışverişlerinde artık yeni dönem başladığını belirten Palandöken, sitenin güvenlik sertifikası olup olmadığına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Palandöken, "Her türlü teknolojik gelişmeye karşı yine de çiçek siparişinizi verirken, altın takınızı seçerken tanıdık esnaftan almaya özen gösterin" çağrısında bulundu.