ATO'dan 15 milyon liralık destek

Ankara Ticaret Odası, darbe girişimi sonrası zarar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının tamiratı için 15 milyon liralık kaynak ayırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Ticaret Odası (ATO), darbe girişimi sırasında ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı için 15 milyon lira kaynak ayırdı, şehitlerin ailelerine de 15’er bin lira yardım yapmayı kararlaştırdı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Meclisi olağanüstü toplandı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, buradaki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde düşman askerlerinin bile TBMM’yi bombalamadığına dikkati çekti. Türk vatandaşı olarak TBMM’ye bomba atılmasını kabullenemediğini dile getiren Bezci, "Bunu yapan Türk olamaz. İnsan olamaz her şeyden önce. Bunu yapan FETÖ'dür. Haindir bunlar." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün "burs" adı altında toplanan paralarla öğrenci değil, terörist yetiştirdiğini belirten Bezci, Güneydoğu’da üst düzey askerlerin de bu girişim sırasında tutuklandığını hatırlatarak, bu kişilerin PKK ile iş birliği yaptığını ve görevlerinden alındıktan sonra PKK ile mücadelenin daha kolay olacağını savundu. Bezci, darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin şunları kaydetti:

"ATO'ya gelerek teyakkuza geçtik. Binanın bütün ışıklarının açılması talimatını verdim. Sosyal medya ve ulusal basın aracılığıyla darbeye karşı açıklamalarda bulundum. Türkiye dik durdu, hepimiz dik durduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız dimdik durdu. Açıklaması bize cesaret verdi. 1.Ordu Komutanı’ndan Allah razı olsun. Bugün bu kürsüden konuşabiliyorsak başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, sonra 1.Ordu Komutanı’na borçluyuz. İktidar ile el ele vererek darbe girişimine karşı duran muhalefet partileri CHP ve MHP liderlerine de teşekkür ederiz."

Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının durumunun içler acısı olduğunu, görevlilerin otoparkta çalıştığını aktaran Bezci, ATO olarak binanın onarımı için 15 milyon liralık kaynağı aktaracaklarını bildirdi.

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür de Türkiye'nin tarihi bir facianın eşiğinden döndüğünü ifade ederek, bu girişimin önlenmemiş olması halinde ülkenin bir iç savaşın içerisine girmiş olabileceğine dikkati çekti. Türkiye’nin daha önce de darbeler yaşadığını ancak hiçbirinde Meclis’in ve kamu binalarının bombalanmadığını anımsatan Gürgür, "Taşıdıkları üniformaların ve rütbelerin sorumluluğuna, onuruna, haysiyetine layık olmadıkları ortada olan bu canileri lanetliyor ve kınıyoruz." ifadelerini kullandı.