AYSAD 26 yaşında

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), kuruluşunun 26. yılını İstanbul Suada’da gerçekleştirilen resepsiyonla kutladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ayakkabı yan sanayicileri yeni bir vizyonla önümüzdeki çeyrek yüz yıla ‘merhaba’ dedi. Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD), kuruluşunun 26. yılını İstanbul Suada’da dernek üyelerinin ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla kutladı.

Yeni kurumsal kimliğin de tanıtımının yapıldığı gecede, geride kalan yıllarda kat edilen yol değerlendirilirken, geleceğe yönelik vizyon da katılımcılarla paylaşıldı. Gecede konuşan AYSAD Başkanı Tan Erdoğdu, Türkiye’nin ayak haritası projesiyle, eğitim ataklarıyla ve ihracat odaklı pazar çalışmalarıyla, entegrasyonu sağlanan sektörünün, geleceğin pazarına damga vuracağını söyledi.

"Dünyaya hizmet edeceğiz"

AYSAD Başkanı Tan Erdoğdu şunları söyledi: 

"AYSAD’ın en büyük misyonlarından biri bu ahengi olabildiğince yükseltmek ve 40 farklı sektör girdisi sağlayan, ama spesifik olarak ayakkabı sektöründe çalışan bir ayakkabı yan sanayici bilinirliği ve farkındalığı yaratmak. Sosyal birlikteliği kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Hepsinin farkındalığında olan bir yönetim kurulumuz var.  İstediğimiz bugün bu işi çok daha kompakt bir seviyede tutmaktansa, daha geniş bir tabana yaymak ve mesela AYSAD’ın bir dergi altında hem sosyalleşmesini hem de biraraya gelerek daha da güçlenmesini sağlamak.

Hayalimizdeki sektör, ülke içerisinde üretilecek tüm ayakkabıların tam manasıyla inovatif ürünlerle, Ar-Ge’si ülke içinde gerçekleştirilen ürünlerle dolmasıdır. Bunun ötesinde ayakkabı yan sanayinin münferit olarak küresel ayakkabı pazarında kendi yan sanayici kimliğiyle birçok ülkeye ihracat yapar noktada olmasını hedefliyoruz."
 
"AYSAD, potansiyel pazarları ülke içinde yaratma arayışında"

Erdoğdu konuşmasında bundan 10 - 15 sene sonra ortaya çıkabilecek problemleri, eğitim, teknik, bilim ve profesyonel yaklaşımlarla bugünden çözmek zorunda oldukları ve çalışmaların da bu doğrultuda yürüdüğünü söyledi.

Dünyada, Türkiye’nin hiç olmadığı diyabet, kayak botu gibi kazancı yüksek ürün gamlarında etkin olması gereğine dikkat çeken AYSAD Başkanı “Üretim gücümüz bunu yapabilecek nitelikte. 2023 yılında ihracatta büyük hedefleri olan sektörün, sadece diyabet ayakkabıları ile ilgili dünyada var olan 400 milyon çiftlik pazara göz yumma şansı yok. Pazarın yüzde 10’unu alsak ekstradan 40 milyon çift anlamına gelir” dedi.

Erdoğdu “Derneğimiz bugünkü problemleri çözerken, yarına ilişkin olası problemlere de önlem almak ve potansiyel pazarları da ülke içinde yaratma arayışındadır” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir