Bayrak: Türkiye hedeflerin üzerinde büyüyecek

Büyüme rakamlarını değerlendiren BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bayrak, "Türkiye ekonomisi 2017’de hedeflerinin üzerinde büyüyecektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA)

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayrak, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

"Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5’in ardından ikinci çeyrekte de hız kaybı yaşamadan 5,1 büyümesi memnuniyet verici" diyen Bayrak, "Bu büyüme performansımız, geçen yıldan bu yana yaşanan birçok olumsuz gelişmeye rağmen ekonomimizin ve üretim çarklarımızın durmadığını gösteriyor. İç talebin canlı olması, vergi indirimleri ve kredi genişlemesi buna büyük katkı sağlamıştır. Yılın ikinci yarısında, toplam yatırımların yanı sıra iç ve dış talepteki artışın da süreceğini, böylece Türkiye ekonomisinin 2017 yılında hedeflerinin üzerinde büyüyeceğini tahmin ediyoruz. İstikrar oldukça her gün daha da büyüyen bir Türkiye olacaktır. İş dünyası olarak hedefimiz, bu büyümeyi daha çok üretim ve daha çok ihracatla yukarı taşımaktır" ifadelerini kullandı.