“Biz süte saygı gösterdiğimiz sürece o da bizi bırakmaz”

TÜGİAD Bursa Şubesi’nin gerçekleştirdiği TÜGİAD Bursa Buluşmaları toplantısının konuğu olan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı ve 1999-2002 yılları TÜGİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, iş insanlarının sorularını yanıtladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ
BURSA - Sheraton Bursa Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar’ın moderatörlüğünde soruları cevaplayan Muharrem Yılmaz, “Türkiye’de 27 bin aile günde 2 bin 500 ton süt üretip, Sütaş’a teslim ediyor. Mahcup olmadan, onlara olan yükümlülüğümüzü yerine getiriyoruz. Bu ürünleri Türkiye’de her gün 140 bin noktaya dağıtıyoruz. Bu çarkı döndürmeye devam ediyoruz. Sütten kazandığımızı başka bir işe yatırmaya kıyamıyoruz. Kazancımız süt gibi kutsal bir nimetten geldiği için ancak süte yatırılabilir diye düşünüyoruz. Karacabey, Aksaray, Tire tesislerimiz artık birer fabrika değil, sütçülük merkezi oldu. Dördüncüsünü de Bingöl’de gerçekleştireceğiz. Sütaş entegre yapılarla dünyada örnek gösterilen seviyeye geldi. Biz süte saygı gösterdiğimiz sürece o da bizi bırakmaz” dedi. Yurtdışındaki yatırım planlarından da bahseden Muharrem Yılmaz, Romanya’da gerçekleştirdikleri 100 dönümlük arazideki tesis yatırımını yakın zamanda devreye alacaklarını söyledi. Yılmaz, öte yandan Pakistan ve Makedonya lokasyonlarının da yatırım planları arasında yer aldığı bilgisini verdi.

“Uzmanlığıma uzmanlık katacak girişimcilere sermaye koyarım”

Sütte edindikleri uzmanlığı önemsediklerinin altını çizen Muharrem Yılmaz, melek yatırımcı olma konusuna da sıcak baktığını; ancak bunun da yine süt alanında olabileceğinin sinyallerini verdi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer alanlarda para kazanmak için yatırım yapma vizyonum yok. Ama benim uzmanlığıma uzmanlık katacak bir girişim olsa, onun geliştirilmesi için sermaye koyar, o girişimin sonuçlarından yararlanmak isterim. Ama ben kendi işimde uzmanlaşmaya, derinleşmeye, entegre olmaya çalışıyorum.” Muharrem Yılmaz, ekmekte yüzde 1 KDV varken, sütte yüzde 8 olmasını doğru bulmadığının da altını çizerek, okullarda süt dağıtım projesinin de yeniden uygulamaya konulması gerektiği çağrısında bulundu.

“İhracata yoğunlaştık”

Toplantıya katılan TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Şohoğlu, proje ve çalışmalarda ihracat nasıl artırabilir hedefine yoğunlaştıklarını ifade ederken; TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar da, Muharrem Yılmaz’a paylaşımlarından dolayı teşekkür etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir