"Boşalan sanayi siteleri esnafa verilmeli"

Yerleşim alanlarının dışına taşınması muhtemel 135 sanayi sitesinde 63 bin 649 iş yeri bulunduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, ""Buralara lüks konutlar ya da büyük alışveriş merkezleri yerine esnafımız getirilmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerleşim alanlarının dışına taşınmasını planlanan sanayi sitelerinin yerine AVM yapılması yerine, bu alanların esnafa verilmesi gerektiğini dile getirdi.
Palandöken, ihtiyaçtan fazla alışveriş merkezi (AVM) yapılmasının esnafa zarar verdiğini kaydetti.


Yerleşim alanlarının dışına taşınması planlanan 135 sanayi sitesinde 63 bin 649 iş yeri bulunduğunu bildiren Palandöken, söz konusu iş yerleri ve boşalan alanlara AVM yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Palandöken, yeni esnaf çarşıları ve mahalleleri oluşturulması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Boşalan iş yerleri ve alanlar başta yeşil alan ve park olarak değerlendirilmelidir. Yeni AVM yapımına asla izin verilmemelidir. Buralara lüks konutlar ya da büyük alışveriş merkezleri yerine esnafımız getirilmeli. Toplu konut ve benzeri yapılaşmalarda cadde mağazacılığının cazibesi artırılmalı, caddelerin üzerinde dükkanlar yapılmalıdır. Sanayi alanlarından boşalan yerler esnafa verilmeli. Boşalan yerler en uygun şekilde değerlendirilirse ekonomimiz adına da büyük gelişmeler sağlanır."