Çevreci tesis ödülleri sahiplerini buldu

Bursa’da çevre dostu üretim yapan, çevreye duyarlı ve yasal yükümlülüklerini yerine getiren 15 sanayi tesisi ödüllendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa - Büyükşehir Belediyesi’nin Çevreci Tesis ödülüne; Akyapak Dış Ticaret A.Ş, Altınsu Tekstil, Armacell Yalıtım A.Ş, Asa Plastik, Elringklinger Otomotiv A.Ş, Günbatılı Boya A.Ş, Hünkar Sınai ve Tıbbi Gazlar, Laspar Endüstriyel Çözümler A.Ş, May Fren Sistemleri A.Ş, Orh-Mek Mekanik, Penelope Dokuma, Pres Metal Otomotiv A.Ş, Sebahattin Akyıldız Tekstil, Tat Gıda A.Ş ve Yusufoğlu Tekstil layık görüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ödül töreninin 'çevrenin korunmasına katkıda bulunmak ve sanayicilerin çevrenin korunması yönünde farkındalıklarını artırmak’ amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Organizasyon kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanında yer alan, çevre ve imar kanunuyla ilgili gerekli belgelere sahip, çevreye duyarlı 15 firmanın ödüle layık görüldüğünü vurgulayan Altepe, "2016 ve 2017 yılları arasında belediyemizden ruhsat almış olan 49 adet işyeri, bu amaçla değerlendirmeye tabi tutuldu. Ödül alacak firmalarda aranan kriterler; birinci sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatına sahip olmak, imar mevzuatına ve imar planlarına uygunluk, çevresel etki değerlendirmesi uygunluğu raporu, çevre izin belgesi, itfaiye raporu, geçiş yolu izin belgesi, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uyum, son bir yıl içerisinde herhangi bir çevre cezası almamış olmak, çevreyi koruyan ve doğaya katkı sunan herhangi bir proje yapmış olmak olarak belirlendi.

Değerlendirme aşamasında işyerleri ile birebir görüşmeler yapıldı ve gerekli kriterleri sağlayıp sağlamadıkları incelendi. Ayrıca işyerlerinin yasa ve yönetmeliklere uyum konusunda gösterdikleri hassasiyet ve yükümlülükleri zamanında ve işbirliği içinde yerine getirmede istekli olmaları, yapılan değerlendirmede etkili oldu" diye konuştu.