EGSD, tasarımcıları halkla buluşturacak

Alaçatı Moda ve Sanat Festivali 31 Temmuz’da başlıyor. Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, EGSD organizasyonu ile gerçekleştirilecek festival 3 Ağustos tarihine kadar sürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından İzmir’de tasarım kültürünün gelişmesi ve tekstil sektöründe katma değerin artırılması için gerçekleştirilen Alaçatı MILLFEST Moda ve Sanat Festivali için hazırlıklar sürüyor. Tasarımcılar ile son tüketiciyi buluşturmayı hedefleyen “Millfest Moda ve Sanat Festivali Alaçatı 2015” 31 Temmuz  Cuma  başlayacak. 3 Ağustos tarihine kadar sürecek olan festivalde Alaçatı çeşitli etkinliklerle renklenecek. Festival, Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla,  EGSD organizasyonu ile gerçekleştirilecek. 

Festival kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek olan 30 genç ve ünlü moda tasarımcısı stand açacak. Markalaşma sürecinde olan genç tasarımcılara da yer verilecek olan festivalde, moda tasarımcılarının Alaçatı’ya özel tasarladıkları koleksiyonlar yer alacak. 

Çeşitli yarışmalarda derece almış, markalaşmış ve markalaşma yolunda adımlar atmış tasarımcıların festivalde ürünlerini sergileyeceğini belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, birbirinden değişik ve özgün tasarımlarla bu yılda moda severleri buluşturacaklarını söyledi. Önceki yıllarda festivale katılan tasarımcıların daha sonra İstanbul ve İzmir’de tasarım ofislerini açtıklarını, firmaların tasarımcı istihdamlarını artırdıklarını anlatan Özden, “Festivalimizde genç ve ünlü tasarımcılar bir arada olacak. Tasarımcılar ürünlerini sergilerken, kendilerini de sektöre tanıtma imkanı bulacaklar. Tasarımcılar günlük erkek giyimleri, bayan özel tasarım ayakkabı ve çantaları, plaj giysileri, plaj terlikleri, özel tasarım takılar, pet giysileri gibi ilginç tasarımları sergileyecek. Kişiye özel tasarım ürünü görmek ve tasarımcılar ile tanışmak için 31 Temmuz/3 Ağustos tarihleri arasında herkesi etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir