Ekonomik büyümeden pay isteyecekler

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk, ekonomik büyümeden pay isteyeceklerini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmelerde sendikanın ekonomik büyümeden pay isteyeceğini açıkladı.

Koncuk, Bursa'da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada Türkiye'de son beş ayda gerçekleşen enflasyonun 6.18'e ulaştığını belirterek, "Kamu çalışanlarının ocak ayında yüzde 3 zam aldı, son beş ayda enflasyon yüzde 3,17 olmuş. Maliye Bakanı Naci Ağbal 'Temmuz ayında enflasyon farkını vereceğiz' diyor. Ama memuru ve emekliyi ezen bir enflasyon durumu ortada" diye konuştu.

Koncuk, refah payı uygulamasının bir an önce hayata geçirilerek alım gücünün geliştirilmesini de istedi.

"Memurun alım gücü azaldı"

2002 yılından bu yana ekonomik büyüme ve gerçekleşen enflasyon karşısında memurların geçen ay itibariyle alım gücünün tam bin 85 lira azaldığını ifade eden Koncuk, "Demek ki mevcut sistem, kamu çalışanlarının alım gücünü, reel alım gücünü koruyan bir sistem değil. Bunu toplu sözleşmede resmen teklif edeceğiz. 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmelerde ekonomik büyümeden pay isteyecek, refah payı uygulamasını isteyeceğiz" dedi.

Kıdem tazminatları konusunda da görüşlerini dile getiren Koncuk, "İşçi sendikalarının görüşü çok önemli. Umarım hükümet tek taraflı irade beyanıyla yeni düzenlemeye adım atmaz, mutabakatla kıdem tazminatı konusunu hallederler de işçilerimiz ve sendikalarımız memnun olurlar" şeklinde açıklamalarda bulundu.