Eski 'rapor' yeni kriz

MÜSİAD'ın geçtiğimiz ay yayınladığı “2023 Vizyonu Işığında Türk Sınai Mülkiyet Raporu”nun bugün Avukat Dr. Cahit Suluk tarafından tekrar servis edilmesi tartışma yarattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bugün MÜSİAD'a ait olmayan bir bültenin basına servis edildiğini, bülten ve içeriğiyle ilgili gerekli girişimlerin yapılacağını bildirdi.

Raporu hazırlayan isim olan Avukat Dr. Cahit Suluk ise geçen ay yayınlanan  “2023 Vizyonu Işığında Türk Sınai Mülkiyet Raporu”nun  basında yeteri kadar yer bulamaması nedeniyle bugün tekrar gönderdiğini belirtti. MÜSİAD ise kendilerine ait olmayan bu bültenin bağlamından kopartılarak servis edildiğini açıkladı.

MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, 28 Mart 2014 tarihinde (bugün) MÜSİAD’a ait olmayan bir bülten basına servis edildiğini belirterek, MÜSİAD kaynak gösterilerek yapılan bülten içeriğinde, şubat ayında yayınlanan “2023 Vizyonu Işığında Türk Sınai Mülkiyet Raporu”nun kullanıldığını vurguladı.

Akademik bir çalışma olarak gerçekleştirilen rapor içerisindeki tavsiye niteliği taşıyan bazı tespitlerin, bağlamından ve anlamından kopartılarak farklı şekilde kamuoyuna servis edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "MÜSİAD olarak, tarafımıza ait olmayan bu bülten ve içeriğiyle ilgili gerekli girişimlerin yapılacağını kamuoyuna arz ederiz" denildi.