GDP yeniden 'Özdemir' dedi

Nihat Özdemir yeniden GPD Başkanlığı'na seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gıda Perakendecileri Derneği'nin (GPD) Başkanlığı'na yeniden Nihat Özdemir seçildi.  

Dernekten yapılan açıklamaya göre, GPD'nin 2015 yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yönetim Kurulu üyelerinin seçildiği Genel Kurul sonrasında yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında, Başkanlığa yeniden Nihat Özdemir seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına Galip Aykaç (BİM), Mehmet Nane (CarrefourSA), Özgür Tort (Migros) ve Şenay Küçük Tanşu (Tchibo) getirildi. 

Yönetim Kurulu'nda Aslan Saranga (Dominos), Birol Altınkılıç (Kahve Dünyası), Bülent Mertyürek (Şaypa), Dilek Başarır (McDonalds), Günhan Pikdöken (TurkentYUM), Hacı Beğendik (Beğendik), Haluk Alpay (Obase), İlhan Erkan (TAB), John Sytmen (Dream), Kaan Ünver (Metro), Merter Özay (Özay Hukuk), Murat Keklik (Detay), Mustafa Altındağ (ŞOK), Mustafa Songör (Uyum), Nazlan Ertan (TescoKipa) ve Sıtkı Erben (Adese) yer aldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Nihat Özdemir, 2014 yılında organize gıda perakendeciliği açısından cirolarının yüzde 9-10, çalışan sayısının yüzde 18 ve mağaza sayılarının da yüzde 15 artış gösterdiğini belirterek, GPD'nin temsil ettiği organize gıda perakendeciliği sektörünün yurt çapında 24 bin satış noktası ve 245 bin çalışanıyla 40 milyar dolar ciroyu oluşturduğunu bildirdi. 

Özdemir, 2015 yılının geneli itibarıyla perakende sektörü açısından kolay bir yıl olmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Özellikle tasarrufların artmasına yönelik tedbirler gıdayı olmasa da gıda dışı perakendeciliği önemli ölçüde etkileyecek. GPD olarak ayrıntıda sayabileceğimiz daha pek çok konuda sürdürdüğümüz çalışmaların yanı sıra hepimiz için hayati nitelikte olan Yeni Nesil Kayıt Edici Cihazlar bazında doğrudan Maliye Bakanlığı nezdinde çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda bugüne kadar sürdürdüğümüz çalışmalar 2015 yılında hızlanacak ve Ankara'yı ikna etmek için tekrar ziyaretleri yoğunlaştıracağız. Amacımız 2016 yılına girerken sektörün en az zarar göreceği düzenlemelerin yapılmasını sağlamak. 2015 yılında yeni çalışmalara da imza atmaya hazırlanıyoruz. Üyelerimizden aldığımız destek ve katkılarla emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz." 

2015 hedeflerine de değinen Özdemir, bu çalışmalar içinde en önemli etkinliklerinin yine Ortak Gelişim Kongresi olacağını anlattı. 

Özdemir, zaman ayırdıkları ve dernek üyelerinin talepleri doğrultusunda şekillendirdikleri eğitim ve istihdam alanındaki çalışmalarının  Avrupa Birliği'nden kabul gördüğünü ve hibe kazanan Eğitim Projesi'nin de somutlaştığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"2016 yılı ortasında sonuçlandıracağımız bu projenin yanı sıra İSMEK projemizin sonuçlarından bu yıl nisan sonu itibarıyla, üye firmalar olarak somut biçimde faydalanmaya başlayacağız. Derneğimiz açısından özel bir öneme sahip olan gıda servis zincirlerimizin AVM'lerle başlattığı çalışmaların sürmesine ve sonuç alınmasına titizlikle eğiliyoruz. Gıda servis zincirlerimizle ilgili konuların  gündemimizde daha da fazla yer almasını hedefliyoruz. Mevzuat  çalışmalarımız bu dönem ağırlıkla ikincil mevzuata odaklanacak. Uzun süredir gündemimizin birinci maddesinde yer alan 'Perakende Yasası'nın artık yönetmelikleri üzerinde çalışmaya başlıyoruz ve takipçisi olacağız. e-ticaret yasası da yönetmelikleri üzerinde siz üyelerimizin hukukçuları ile başlattığımız çalışmalar için de yer alıyor. Kişisel Verilerin Korunması Kanun Taslağı, müzik telif hakları, Elektronik Ticaret Kanunu'nun ikincil mevzuatı, gıda kodeksine ilişkin mevzuat gibi konular dönem boyunca odaklanacağımız konular olacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir