Hisarcıklıoğlu, ABD'li şirketlerin üst yöneticileriyle buluştu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, New York'ta önde gelen şirketlerin üst yöneticileriyle bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, New York'ta ABD'nin önde gelen şirketlerinin üst yöneticileriyle bir araya geldi. 

 

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB ve ABD Ticaret Odası ev sahipliğinde ABD'nin önde gelen şirket temsilcilerinin katılımlarıyla toplantı düzenlendi. 

Toplantıda bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, TOBB-ABD Ticaret Odası arasındaki iş birliği ve bu çerçevede düzenlenen etkinliklere vurgu yaptı. 

Söz konusu toplantıya; Coca Cola, Cisco, Metlife, Celgene, Brightstar, Noble Energy, Ntent, Goldman Sachs, Honeywell, Albright Stonebridge Group, Metlife, UPS gibi önde gelen firmaların üst düzey temsilcileri katıldı. 

Hisarcıklıoğlu, ABD Temsilciler Meclisi Florida Eyaleti Cumhuriyetçi Parti üyesi Illeana Ros-Lehtinen, Temsilciler Meclisi New Hampshire Eyaleti Cumhuriyetçi Parti üyesi Frank Guinta ve Cumhuriyetçi Parti Grup Başkan Vekili Steve Scalise ile görüştü. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve özellikle Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması gündeme geldi. Hisarcıklıoğlu ABD'de ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. 

Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle de bir görüşme gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu, IMF İcra Direktörü İbrahim Çanakçı'ya da ziyarette bulundu.