İHKİB’in yeni başkanı Mustafa Gültepe oldu

İHKİB'de seçime tek aday olarak katılan Mustafa Gültepe, 4 yıl boyunca birlikte başkanlık görevini yürütecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) yeni başkanı Mustafa Gültepe oldu.

İHKİB'den yapılan açıklamaya göre, birliklerdeki seçim maratonu İHKİB ile başladı. Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının dörtte üçünü tek başına gerçekleştiren İHKİB'de başkanlığa Mustafa Gültepe seçildi.

Seçime tek aday olarak katılan ve 4 yıl boyunca İHKİB başkanlık görevini yürütecek olan Gültepe, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, başkanlık bayrağını devraldığı Hikmet Tanrıverdi'ye hazır giyim endüstrisine katkılarından dolayı teşekkür etti.

İHKİB'in tıpkı ihracattaki liderliği gibi demokratik olgunlukta da örnek bir kurum olduğunun altını çizen Gültepe, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bu olgunluğumuzu bir kez daha herkese gösterdik. Bayrağı baharın ilk günlerinde devralıyoruz. Bahar, doğanın yeniden canlanışının, yeni başlangıçların, umudun mevsimidir. Sektörümüzde de bir bahar havası var. Böylesi bir ortamda bize güvenen ve destek veren tüm hazır giyim ihracat ailesine teşekkür ediyorum. Konjonktürel olarak şanslı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Zorlu üç yılın ardından 2018'e çok iyi bir başlangıç yaptık. İlk çeyrekte geçen yıla göre yüzde 11,4 artıdayız. Hızımıza hız katıp bu oranı çok daha yukarılara çekmek için çalışacağız."

Gültepe, sektörün ihtiyaçlarını bildiklerini kaydederek, yakın gelecekte projelerini ihracatçılarla ve kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

Mustafa Gültepe kimdir?

Trabzon'da 1968'de doğan, yükseköğrenimini 9 Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan Gültepe, üç dönem boyunca İHKİB'de başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

Evli ve 3 çocuk babası olan Gültepe, Talu Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

İş dünyası sandık başındaİş dünyası sandık başında

 

Bu konularda ilginizi çekebilir