İMİB'de seçimin galibi Ali Kahyaoğlu

İstanbul maden İhracatçıları Birliği'nde seçimi Ali Kahyaoğlu'nun listesi kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul maden İhracatçıları Birliği'nde iki listenin kıyasıya yarıştığı seçimi 9 oy farkla Ali Kahyaoğlu'nun listesi kazandı.
 
Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde tek liste ile seçime giren Adnan Ersoy Ulubaş, üyelerden güvenoyu alarak dört yıl için daha başkanlık görevine devam edecek.
 
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) 2013 yılı Olağan Genel Kurul ardından yapılan seçimleri, Ali Kahyaoğlu ve ekibi kazandı. İki listenin yarıştığı ve zaman zaman tartışmalara da sahne olan seçimlerde kullanılan 507 oyun 258'ini Ali Kahyaoğlu, alırken, diğer aday Erdoğan Akbulak ve ekibi ise 249 oy aldı.
 
Oylamanın ardından yapılan konuşmada ilk sözü alan Erdoğan Akbulak, "Sektör kazandı. Ali Kahyaoğlu ve ekibini tebrik ediyorum. Benim kendilerinden ricam bizim başlattığımız projeleri devam ettirmeleridir. Dünyada doğal taş ve maden ihracatını nasıl artırırıza odaklanmamız lazım. Çünkü, hepimiz gelip geçiciyiz. Tüm sivil toplum örgütleri birlikte hareket edip, resmi kurumlara gitmeliyiz" dedi.
 
"23 milyar dolarlık hedefe ulaşacağız"
 
İMİB'in yeni başkanı Ali Kahyaoğlu ise yaptığı konuşmada;  "Bundan sonra biz yokuz, hepimiz varız. Tüm eski yönetime teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
Yeni dönemde çevreyle barışık bir madencilik anlayışını yaygınlaştıracaklarını vurgulayan Kahyaoğlu şöyle devam etti:
"Biz yabancı yatırımcıya karşı değiliz. Ama maden sahalarımızın da yabancıya bedavaya gitmesine karşı çıkacağız. Türkiye'nin blok satmaya ihtiyacı var. Blok ihracatı bu sektörün lokomotifidir. Petrol zenginliği 20-30 yıl sonra bitecek ama maden zenginliğimiz sürecek. O nedenle madenlerimizin kıymetini bileceğiz. Bizim 2023 hedefimiz 23 milyar dolardır. Bu hiç de hayalci bir söz değil" diye konuştu.
 
AKİB'de Adnan Ersoy Ulubaş yeniden seçildi
 
Öte yandan Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, dört yıl daha Adnan Ersoy Ulubaş ile yola devam edecek. Tek liste olarak seçime giren Ulubaş, oybirliği ile tekrar başkan seçildi.
Gelecek dönemde de demir sektörü adına hizmet etmekten mutluluk duyacağını belirten Ulubaş, "İhracat potansiyelimizin artırılmasını, sektör sorunlarının en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını, ihracatın artırılabilmesini teminen oluşan görüşlerin ilgili mercilere aktarılması ve çözümlenmesi için bu dönemde de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.