İşadamı Seyitoğlu'na tutuklama

Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü Serdar Seyitoğlu FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Serdar Seyitoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren Seyitoğlu, ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Seyitoğlu hakkında mahkeme tutuklama kararı verdi.

Gülen'den "ödül"

Savcılığın sevk yazısında, Seyitoğlu'nun, Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü olduğu vurgulanarak, şüphelinin "himmet" adı altında işadamlarından para toplayıp örgüte aktardığı ve toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından kendisine ödül olarak plaket, takke, seccade ve tespih gönderildiği ifade edildi.

Şüphelinin amcası ve şirket ortaklarından işadamı Mustafa Seyitoğlu'nun da aynı FETÖ soruşturması dosyasından tutuklandığı anımsatılan yazıda, Serdar Seyitoğlu'nun ifadesinde örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği, etkin pişmanlıktan faydalanmak istemediği yer aldı.

Sevk yazısında, bu nedenlerle Serdar Seyitoğlu'nun atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi taşıdığı belirtilerek, tutuklama nedeninin bulunduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir