İş insanı Şarık Tara vefat etti

İş insanı Şarık Tara, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 88 yaşında yaşamını yitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İş insanı Şarık Tara hayata gözlerini yumdu.

Enka Holding Fahri Başkanı olan Şarık Tara'nın ölüm nedeni ise çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı. Şarık Tara, 88 yaşında idi.

Şarık Tara, RUYİAD (Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği) üyesi ve derneğin Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Acıbadem Hastanesi, Tara'nın vefatına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Metin Uzun, "Şarık Tara, 2 Haziran tarihinden itibaren kalp yetmezliği nedeniyle Acıbadem Maslak Hastanesi'nde takibe alınmıştı. Maalesef bugün saat 19.19'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz." ifadesini kullandı.

Bilecik: İş dünyası değerli ağabeyini kaybetti

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Tara'nın vefatı sonrası, "Acım çok büyük, bütün Türkiye'nin, iş dünyasının başı sağolsun. Şarık Bey Türkiye'nin imarına katkı veren bir kişidir. İş dünyası çok değerli bir ağabeyini kaybetti" açıklamasını yaptı.

Şarık Tara kimdir?

Şarık Tara, 22 Nisan 1930'da Üsküp'te doğdu. 1944'de ailesinin de geldiği Türkiye’de orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi’nde tamamlayan Tara, 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Tara, mezuniyetinden sonra 1957 yılında kız kardeşi Vildan Gülçelik'in kocası Sadi Gülçelik ile ismi "enişte" ve "kayınbirader" sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşan ENKA Kolektif Şirketini kurdu.

ENKA Şirketler Grubu Onursal Başkanı Şarık Tara, Forbes Türkiye'nin bu yıl hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 2,5 milyar dolarlık servetiyle 7. sırada yer almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir