İSO Odakule'den taşınıyor
İSO, Odakule ve hizmet binası üst hakkını devredecek
İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi, 'Olağanüstü Meclis Toplantısı' ile bir araya gelerek halen faaliyet gösterdiği Odakule ve hizmet binalarının, İSO Yönetim Kurulu tarafından 33 yıllığına üst kullanım hakkının ihale yoluyla devredilmesini oy çokluğu ile kabul etti. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, olağanüstü meclis toplantısından çıkan karar ile ilgili olarak "Odamıza daha fonksiyonel ve geleceği planlayarak yeni bir çalışma ve hizmet merkezi kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla İstanbul'un en güzide yerindeki gayrimenkullerimizi önemli bir kaynak yaratmak amacıyla değerlendirmek istiyoruz. Bunun için de üst kullanım hakkını şeffaf bir ihale süreciyle devretmeyi de kapsayan bir projenin startını vermiş bulunuyoruz" dedi.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi, mevcut hizmet binalarının üst kullanım hakkının devri konusunda İSO Yönetim Kurulu'na yetki vermek üzere 'Olağanüstü Meclis Toplantısı' ile bir araya geldi. İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından yönetilen 'Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda Meclis Üyeleri, İSO'nun Odakule binasının ve ana hizmet binasının 33 yıllık üst kullanım hakkının devredilmesini görüştü. Yönetim Kurulu'nun yaptığı ayrıntılı sunum ve bilgilendirmenin ardından yapılan oylamada, bu yetki, önümüzdeki aylarda yapılacak bir ihale süreci sonucunda gerçekleştirilmek üzere İSO Yönetim Kurulu'na verildi.
Buna göre İSO Yönetimi merkez bina ve Odakule'nin ayrı ayrı ihaleler ile bütün olarak eklentileriyle 33 yıllığına bağımsız ve sürekli üst hakkı kullanımı için devretmek için ihale açabilecek.
'Bölge hizmet sektörü merkezi oldu'
İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bu süreci başlatırken temel amaçlarının İSO'nun mevcut gayrimenkul kaynaklarının en efektif ve verimli şekilde kullanmak, sonrasında da İSO'ya daha iyi ve İSO'yu geleceğe taşıyacak bir hizmet binası kazandırmak olduğunu söyledi.
İSO Başkanı Bahçıvan, toplantıda yaptığı konuşmada İSO'nun yaklaşık 50 yıldır bulunduğu bölgenin artık bir turizm ve hizmet bölgesi haline geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Bir zamanlar İstanbul ticaret hayatının kalbi olan bu bölge, artık hizmet sektörünün merkezi haline gelmiştir. Bu gelişme, iki binamızın da İSO'nun geleceğine daha iyi yön verecek güçlü bir gelir kapısını açmıştır. Bu durum, bize bu kaynağı ortaya çıkarmak ve odamız adına kullanma sorumluluğunu vermektedir."
Binalar İSO'nun hizmet vizyonuna yetmiyor
Bahçıvan, bir avuç cesur ve fedakar sanayicinin 62 yıl önce başlattığı yolculukta, İSO'nun bugünlere kolay gelmediğini, değerli büyüklerinin, sanayinin mihenk taşlarında ayrı ayrı ve anlamlı bir yeri olduğunu ve onları saygı ile andığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul Sanayi Odası'nın bir çınar gibi köklü ve güçlü olması için özverili katkılarını hiçbir zaman esirgememiş olan duayen sanayicilerimize de her zaman olduğu gibi bugün de şahsım ve yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum. İstanbul'un bu en gözde bölgesinde, otoparkından kullanım alanlarına kadar odamızın hizmet vizyonuna yetmeyen, ama diğer yandan hizmet sektörü için son derece değerli olan binalarımızı bu anlamda değerlendirmemizin vakti gelmiş bulunuyor."