İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018 kapılarını açtı

Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) desteğiyle düzenlenen "İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018" kapılarını açtı. Fuarda Yurt içi ve yurt dışından 250'nin üzerinde firmanın kırtasiye ürünleri yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) desteğiyle düzenlenen "İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018" kapılarını açtı.

TÜKİD Başkanı Vecdet Şendil, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018" açılışında, fuarın 40 bin metrekare alanda kurulduğunu belirtti.

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden perakendecileri fuarda buluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Şendil, "Tüm sektörün bir araya gelebildiği fuarımızda on binlerce ürün ve en son yenilikler görücüye çıkacak. Son trenlerin takip edilebileceği fuarda, firmalar yeni iş birliklerine de imza atacaklar. Sektörümüzün gelişimi açısından çok önemli bir yeri olan fuar, ülke ekonomisine de katkı sağlayacak." dedi.

Şendil, geçen yıl fuara yurt içi ve yurt dışından 165 firmanın katıldığını, bu yıl katılımcı sayısında yüzde 50 artış yaşandığını kaydetti.

Yerli üretimin artması anlamında yapılan çalışmalara değinen Şendil, şöyle devam etti:

"Bu tedbirlerin sonuçlarını görüyoruz. Dün Uzak Doğu'dan, Çin'den ithal ettiğimiz birçok ürünü, bugün ihraç eder duruma geldik. Oyun hamurunu Türkiye'de ürettik ve Çin'e sattık, bu çok önemli bir hadise. Birçok sahada alınan tedbirlerle yerli üretim artmaya başladı. Bir ay önce Frankfurt'ta düzenlenen fuarda 44 Türk firması vardı. Bunun 38'i bizim derneğimizin üyesiydi. Avrupa ülkelerine mal satacak kapasitedeyiz ve bunu gerçekleştiriyoruz. Daha çok iş yapmaktan, daha zengin, daha güçlü, daha çok istihdam oluşturmaktan başka çıkar yolumuz yok. Türkiye etrafındaki yaşananlara bakıldığı zaman çok sıkıntılı günler geçiriyor ama bunun bir tek yolu var, birliğimizi beraberliğimizi devam ettirmek. Bize düşen de Afrin'de askerimiz şehit olurken, 18-19 yaşlarında gencecik çocuklar kendi canlarını feda ederken bize düşen de işlerimizi daha doğru yapmak, işlerimizde daha verimli, daha güçlü olmak, daha çok istihdam yaratmak."

İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili Dursun Topçu, "İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018"in Türkiye'nin en büyük, dünyanın da üçüncü kırtasiye ve ofis ürünleri fuarı olduğunu ifade etti.

Yurt içi ve yurt dışından 250'nin üzerinde firmanın katıldığı fuar, 25 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir